Omgång fyrtiofyra av femtiotvå ska spelas under torsdagskvällen av SHL. Nästjumbon Modo tar emot tabellfemman Färjestad. Två lag som kommer till spel som förlorare från förra omgången och är i stora poängbehov. Sist Färjestad gästade Modo blev det en 4-1 seger. Blir utfallet likadant den här gången eller kan Modo resa sig?

  • MatchModo – Färjestad
  • Liga: SHL
  • Speltips: Färjestad
  • Odds: 2,15 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 18/2, 19,00

Modo föll tungt mot bottenkollegan Rögle i den förra omgången med 3-2. Förlusten grundlades efter ett dåligt försvar och målvaktsspel i inledningen av den andra perioden när Rögle gick från 1-1 till 3-1.
Förlusten var Modo’s tredje på dom fem senaste omgångarna och befästa även sin nästjumboplats i tabellen när också Malmö vann.
Modo har spelat ihop till trettionio poäng och har nu sex poäng upp till tolfteplacerade Malmö med nio omgångar kvar att spela.

Hemma i Fjällräven Centern har inte poängen öst in för Ö-vikslaget men det har tillkommit desto fler där än på bortais. Totalt har Modo spelat till sig tjugosju poäng i hemmaborgen och blir därmed seriens tolfte bästa hemmalag.
Laget besegrade bottenkollegan Malmö i den senaste hemmamatchen med 2-1 efter förlängning och tog sin tredje seger av dom fem senaste hemmamatcherna.

modo_200 V.S farjestad_200

Färjestad lyckades inte rubba Örebro i den förra omgången på hemmaplan. Istället blev det en förarglig 1-2 förlust efter straffar och Karlstadklubben åkte på sin andra raka förlust. Där laget bland annat missade fyra frilägen.
En förlust som gjorde att laget tappade mark till topp tre men också att fler lag nerifrån kom närmare i tabellen. Färjestad ligger på en femte plats med sjuttiofyra poäng efter fyrtiotre omgångar med tre poäng upp till fyran Linköping och tre ner till sexan Djurgården.

Bortaspelet under säsongen har varit ett utav Färjestad’s triumfkort. Laget har tagit trettiofyra poäng på resande fot på tjugoen bortamatcher. Det placerar klubben som seriens fjärde bästa bortalag.
I den senaste bortamatchen föll laget i en svängig tillställning mot Växjö med 2-3. Förlusten var lagets andra av dom fem senaste bortamatcherna.

Färjestad saknade i förra omgången J. Ryno och M. Gulas. Båda är sannolikt med ikväll.

1-2 i inbördesmöten.
Modo’s första tre poäng på bortaplan kom mot just Färjestad. Först efter en 3-4 förlust efter övertid som i mötet efteråt slutade med en 4-3 seger för Modo efter förlängning. När lagen sedan vände till Örnsköldsvik var det Färjestad som tog tre poäng genom att vinna med stabila 4-1.
Sett över lagens fem senaste möten har Färjestad fyra vinster och Modo en.
Lagens fem senaste möten inne i Fjällräven Center har slutat med en hemmaseger och fyra bortavinster.

Modo har det normalt svårt mot Färjestad.
Och jag tror även att fallet blir så ikväll. Modo’s försvarsspel håller inte och det slarv och taffliga spel som laget visade upp mot bottenkollegan Rögle var långt ifrån SHL-klass. Nu möter laget istället ett Färjestad vars bortaspel oftast är väldigt konstruktivt och välspelande. Färjestad är inte seriens fjärde bästa bortalag utan någon anledning utan lagets spel på bortaplan är väldigt planerat. Ett spel som Modo har det erkänt svårt emot. Endast en seger av dom sex senaste mötena i Fjällräven Center. Dessutom har Färjestad fyra vinster av lagens fem senaste möten överlag.
Modo är nu i ett stort poängbehov men kvalitén i truppen räcker inte tillräckligt till. Nu måste laget spela desperat i en gles hemmaborg där publiken sviker medan Färjestad trivs som fisken i vattnet att kunna spela smart och strategiskt och vänta ut motståndarna. Färjestad återfår dessutom mest troligt J. Ryno, M. Gulas och J. Eriksson-Ek som utgick skadad i förra matchen.
Detta är en match som kommer passa Färjestad att studsa in på segerspåret igen och jag har mitt spel klart.
Det vill säga en bortaseger till 2,15 hos Unibet.