Viktiga poäng på spel i kvällens match mellan Modo och Djurgården. Hemmalaget placerar sig på en åttonde och sista slutspelplats i nuläget på 61 inspelade poäng. Djurgården ligger faktiskt näst sist i serien, men har bara två poäng upp till Modo på slutspelplats. Djurgården bytte även tränare i dagarna, kommer det ge önskad effekt här?

  • Match: Modo – Djurgården
  • Spel: Modo (1×2)
  • Odds: 2.10 (expekt)
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00

Modo är inne i en hyfsat bra trend med sex vinster och ett kryss på sina senaste tio matcher. Men det är framförallt på hemmais man glänst på slutet och har faktiskt fyra raka vinster i Fjällräven Center. Timrå, Luleå, HV71 och Växjö har alla fått vända hem med noll poäng på slutet. Senast tvålade man dit Växjö med hela 6-2 och hade bra kontroll hela matchen där. Kedjan med Skröder, Danielsson och Sundström var outstanding och gjorde lite som man ville på isen. Man har även en riktigt bra andrakedja med Schremp, Ritola och Axelsson som kan avgöra precis vilket match som helst.

Till kvällens match saknar man återigen Jens Westin och Freddy Meyer som varit borta en längre period. Man har även värvat backen Brett Skinner, som dock inte är klar till denna match. Förutsätter att Tellqvist står idag som gjort det riktigt bra på slutet.

Djurgården var på förhand tippade som en het guldkandidat denna säsong av många experter, något man inte alls levt upp till hittills. Spelet har hackat rejält och till slut fick ledningen nog och sparkade Hardy Nilsson. Nu är det knappast Hardy som spelat uselt men kanske får man en knuff framåt av att höra en ny röst i båset. På bortais har man haft stora problem på slutet och har faktiskt inte vunnit sedan 3-7 vinsten mot jumbon Timrå den 28:e December.

Idag får man klara sig utan Tjärnqvist och Zibanejad som är skadade sedan tidigare. Även ett frågetecken för Djurgårdens kämpe Jimmie Ölvestad som legat magsjuk i dagarna. Djurgården har även bytt målvakt med Mora nu i dagarna, in i truppen kommer Tyler Plante och ut går Tim Sandberg. Men idag kommer garanterat Wesslau ta plats mellan stolparna.

——————————————————————————————–

Modo är inne i en riktigt bra formkurva på hemmais och här har man riktigt bra chans att ta sin femte raka seger i Fjällräven Center. Djurgården har förvisso fått en ny röst i båset, men det är fortfarande killarna på isen som ska göra det. Om dessutom Jimmie Ölvestad inte kommer till spel idag så tappar man mycket hjärta på isen.

Testar även 2/10 units på över 5,5 mål, då Modo ofta öser på framåt och är offensivt skickliga, 2.40 betalar bet24 för detta.

/e@sy