På lördagen tar Modena emot Pro Vercelli på hemmaplan och här ska såklart Modena vara favoriter då man är väldigt mycket bättre hemma än borta. Dock har man kunnat se att defensiven inte är lika stark som den kanske borde vara och när man saknar 2 backar varav den ena helt ordinarie så måste jag ju tro att Pro Vercelli till och med kan göra mål här.

  • Modena – Pro Vercelli
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2.12 @ Unibet
  • Insats: 2,5/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Modena är väl kända de senaste åren som ett stabilt hemmalag och det är också där man tagit mesta av sina poäng denna säsong. Dock har man varit usla på bortaplan och man har verkligen sett bristerna i laget och i defensiven. 16 mål på 12 matcher är väl inte jättebra om man säger så. Och ja man släpper inte in lika mycket på hemmaplan, det vet jag men det är andra förutsättningar idag. Offensivt har man väl aldrig varit så jättebra, dock har man haft en Pablo Granoche som gjort i stort sett alla mål framåt senaste säsongerna (21 st förra säsongen). Nu har han varit skadad i cirka 2 månader men gjorde ett glatt återseende senaste när han fick hoppa in med 10 minuter kvar. Kan tänka mig att han får mycket mer speltid denna kväll och det är bara positivt för Modenas offensiv.

Defensivt har man dock problem i denna match. Det är nämligen så att ordinarie mittbacken Thiago Cionek är på landslagsuppdrag med Polens i deras vänskapsmatcher och kan inte delta här. Och en annan defensiv kugge är vid namn Stefan Popescu är avstängd. Två avbräck helt klart vilket gör mig fundersam hur man formerar laget nu. Känns som att det kan läcka in ett mål under de 90 minuterna.

modena     provercelli

Pro Vercelli kommer från 2 raka segrar mot Livorno (hemma) och Ascoli (borta) där båda vanns med 1-0. Så självförtroendet måste vara hyfsat bra just nu. Men man måste vara ärlig och säga att målskyttet inte varit något att hurra överhuvudtaget. Men med tanke på att hemmalaget inte har den stabilaste defensiven denna säsong samt att man nu saknar 2 defensiva pjäser så tycker i alla fall jag att det borde finnas en chans att få in en balja denna kväll. Man har en delat skytteligaledning inbördes i laget som delas av Luca Castiglia och Självmål, båda står på 3 mål. Bara en sån sak. Vågar vi hoppas på att Självmål gör sitt jobb även denna kväll? Sen ligger Ettore Marchi där och skuggar tätt bakom med 1 balja. Någon gång måste det lossna för den rutinerade herren som har det i sig, 17 mål två säsonger i rad säger en del.

Man har inga avstängningar i laget och skademässigt ser det bra ut så finns inget att skylla på där i alla fall. Bäste målskytten Luca Castiglia är eventuellt tillbaka efter att ha missat förra matchen. Min känsla säger mig att man kanske kan gneta till sig 1 poäng genom att göra 1 mål . Ska vi säga 1-1?

————————————————————————————————————————————————————

Modena har inte haft en jättestabil defensiv denna säsong med 16 insläppta på 12 matcher. När man dessutom saknar 2 bra spelare i defensiven så känns det sisådär. Offensivt ser det dock bättre ut med Granoche tillbaka nu på allvar. Man kommer säkert vara det spelförande laget här. Pro Vercelli har inte direkt imponerat offensivt, men med tanke på omständigheterna i hemmalaget så tycker jag ändå att det borde finnas en god chans att man kan spräcka deras nolla denna afton. Målet lär vara att få med sig en poäng och då krävs nog ett mål faktiskt. Jag spelar Båda lagen att göra mål till oddset 2.12. Insatsen blir dock ganska låg. Jobbaa!

/ L’orso