Åter dags för Serie B och matchen mellan Modena och Catania. Vi har ett ganska starkt hemmalag som sällan förlorar där som möter ett just nu ganska bra Catania så det blir helt klart en spännande match. Jag lutar dock åt att bortalaget kan ha en chans att vinna denna match fast inte helt säker. Men häng på mitt spel vettja!

  • Modena – Catania
  • Spel: Catania Över 1.5 Mål
  • Odds: 3.05 @ Unibet
  • Insats: 3/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Modena är nästintill beroende av att Pablo Granoche på topp levererar, annars är man ett rätt okej lag men inte mer än så alls. Han har gjort 13 mål medan närmaste gubbe internt har gjort 2 mål, skiljer en hel del med andra ord. Dock så är man ett jäkligt svårslaget lag oavsett; för det har nämligen blivit 6 vinster, 12 oavgjorda och 6 förluster denna säsong.

Formen är sisådär måste man ju säga, visserligen 4 raka utan torsk men å andra sidan 4 raka oavgjorda matcher och innan dess 1 förlust. Men skillnaden är dock den att man har inte stött på ett lag med den offensiva kaliber Catania numera består av, så man lär sättas på prov ganska mycket för rätt var det är så kan det smälla bakåt. Har lite på känn att det kan rassla bakåt idag för herrarna på topp i motståndarlaget är verkligen heta just nu. Annars har man varit rätt solida bakåt, men oddset lockar dok mycket idag.

modena_200x200     catania_200x200

Catania har verkligen värvat bra under januarifönstret, man täppte till defensiven med några försvarsspelare samt en målvakt med bra kvalité för serie B. Målvakten Jean Gillet startar återigen (höll nollan senast). Men det är ju framförallt offensivt som man nu är ruskigt slagkraftiga måste man ju säga. Redan innan januarifönstret hade man en skytteligaledare i form av Emanuele Calaio. Numera har man två stycket skytteligaledare då nyförvärvet Riccardo Maniero har lika många baljor. Och dom ligger på 14 mål vardera vilket ingen annan spelare i ligan mäktat med.

Faktum är att båda anfallarna gjort mål i 2 raka matcher nu och laget har höjt sig rejält efter den dåliga period man hade innan nya året. Dom senast två matcherna har man vunnit med 4-0 och 2-0, visst det var på hemmaplan där man är starka, men man har visat förr att man kan göra mål borta också. bara det att då är defensiven mer i riskzonen då hemmalagen är mer offensivare än när man har hemmaplan själva. I tre av dom fem senaste så har man gjort 2 mål men det har dock bara räckt till poäng 1 gång.

Defensiven är fortfarande inget jag litar på, men jag litar absolut på offensiven i de flesta fall och firma Calaio/Maniero har hittat en bra kemi nu och ser ruskigt starka ut. Lägg även till att man har Alessandro Rosina, med all erfarenhet han har, strax där bakom och även han har levererat mål men framförallt många målpass på slutet.


Modena är bättre hemma än borta men nu får man se upp defensivt då Catania har sett riktigt bra ut senaste två matcherna i offensiven. Så det gäller att vara på tårna direkt. Man har i övrigt en ganska dunkel form måste man säga. Catania har värvat in en skytteligaledare och tillsammans med en annan skytteligaledare (delar skytteligaledningen) så har man ett riktigt vasst anfallspar just nu. 6 mål på de 2 senaste matcherna och där båda gjort minst 1 mål i båda. tror dessutom att man måste göra 2 för att vinna som lär vara det Catania är ute efter. Jag spelar Catania Över 1.5 Mål till oddset 3.05. Spelar en insats något under medel. Jobbba!!

/ L’orso