Vi har ett hemmastarkt Modena som tar emot ett riktigt formstarkt Avellino, och detta kan bli en spännande match. Dock så har Modena flera ordinarie borta nu vilket borde ställa till det. Avellino har handlat vettigt nu i januari och med 6 raka segrar så tror jag att man har bra chans att få med sig 3 poäng här, i alla fall minst 1 poäng. Och jag tycker oddsen känns bra på ett sådant spel.

  • Modena – Avellino
  • Spel: Avellino asian handicap 0
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Modena är som tabellen visar ett extremt bra hemmalag och ett usel bortalag, sen tycker jag inte att man alltid varit så himla bra på hemmaplan heller men det är något med det där att man kanske har några procent mer vilja på hemmaplan. Eller så sitter det i huvudet mer att man är riktigt starka där att det blir mentalt på något sätt. Sen har man väl inte riktigt mött de allra bästa lagen heller då man har 6 lag av de i topp 8 kvar att möta inklusive Avellino. Så man kommer gå en tuff match nu då man möter ett formstarkt Avellino som har ett bra lag på pappret dessutom. Det är förståeligt att man är knappa favoriter här även om jag hade tyckt att Avellino kanske borde varit knappa favoriter med tanke på omständigheterna i båda lagen.

Först har man nu i januari sålt ordinarie mittbacken Thiago Cionek och mittfältaren Luca Nizzetto som har 14 matcher denna säsong. Sen har man 3 avstängda spelare som är ordinarie högerbacken Luca Calapai, ordinarie mittfältare Daniele Galloppa och nyinlånade mittfältaren Luca Crecco. Sen är även bäste anfallaren Pablo Granoche skadad. Dessa är inga spelare man bara ersätter sådär rakt av. Ska även sägas att reservanfallaren Ali Sowe och ynglingen Tomas Vestenicky saknas även dom, sistnämnde återfinns i Roma nu. Så läget är inte som bäst i Modena till denna match åtminstone.

modena   Avellino

Avellino har riktigt bra form just nu med sex raka segrar och man har sett stabila ut vilket man inte gjort på hela säsongen annars. Och visst det har varit lite på bekostnad på den otroliga offensiv man haft. Dock har man fortfarande gubbar kvar i offensiven som fortfarande kan leverera. Men defensiven ser ju bättre ut vilket gör att poängen och segrarna duggar tätt just nu. Och nu ligger man där man trodde dom skulle göra inför säsongen, nämligen på playoff plats upp till Serie A. Men det blir en ganska tuff match nu då man möter Modena borta, som ju egentligen bara kan ta poäng på hemmaplan. Men Avellino är ett bättre lag spelare för spelare och har mycket bättre form också. Man vann dessutom båda mötena förra säsongen mot Modena och man vann hemma med 2-0 denna säsongen.

I bortalaget så har anfallaren Marcello Trotta lämnat vilket är ett avbräck då han varit ganska bra på slutet och gjort viktiga mål. Å andra sidan har man fortfarande flera bra offensiva spelare som är bra. Även mittfältaren Mariano Arini saknas fortfarande. Men man har värvat klokt nu i januari där man fokuserat på lite mer defensiva spelare så som ytterbacken Raffaele Pucino, backen Marco Migliorini och mittfältaren Fabrizio Paghera. Sen även mittfältaren Alessandro Sbaffo som kommer tillbaka till Avellino, efter att ha lämnat klubben för ett halvår sen ungefär. Alla dessa finns med i truppen till Modena.

———————————————————————————————————————————————————-

Modena är bra på hemmaplan, men man har dock inte mött de bästa lagen än. Upp till bevis säger jag nu. Och det ska man försöka göra med flera ordinarie borta i denna match. Blir såklart tufft. Man möter ett formstarkt Avellino som har 6 raka segrar i ryggen. Dessutom har man agerat bra nu i januarifönstret kan jag tycka. Gillar oddset på bortaseger här, men inte omöjligt att det blir oavgjort också. Jag spelar Avellino asian handicap 0 (draw no bet) till oddset 2.05. Pengarna tillbaka vid oavgjort. Insatsen hamnar på medel. Kämpa Avellino!

/ L’orso