Dagens speltips är hämtat från League One, MK Dons tar emot Plymouth och jag väljer att lägga ett spel här.

  • Match: MK Dons – Plymouth
  • Tips: 1
  • Odds: 1,80 @Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 18/1 20.45

Analys:

Plymouths form är usel för tillfället och laget har 1-1-3 på de fem senaste matcherna, eller en vinst på 6 matcher till och med. Det är med andra ord ett formsvagt lag som skall försöka ta sig an topplaget MK Dons på bortaplan. Plymouths bortaspel har inte heller funkat särskilt bra och laget har förlorat 6 av 11 bortamatcher hittills. Risken är stor att den dåliga formen kan hålla i sig då laget enbart möter topp-8 lag i slutet av Januari. De kan bli inblandade i bottenstriden på allvar och ligger väldigt risigt till just nu. Spelmässigt så är det mest Ian Wrights son, Bradley Wright-Phillips, som motståndarna får hålla lite extra koll på. Han har gjort 11 av lagets 31 mål i ligan. Kari Arnason är en annan spelare som vi kan känna igen då han spelade i Djurgården i mitten av 2000-talet. Visserligen kan Plymouth överrraska ibland och de spelade faktiskt i Championship så sent som förra säsongen. Senaste gången dom överraskade var dock så sent som den 23 oktober, då dom slog Huddersfield hemma med 2-1. På slutet har laget gått tungt och jag tror att dom får väldigt svårt att ta några poäng idag.

MK Dons finns med i toppen av tabellen på en 6:e plats och laget har spelat bra på slutet. Formen är klart godkänd och laget har skrapat ihop 3-1-1 på de fem senaste matcherna. Dessutom är MK Dons otroligt starka på hemmaplan och släpper in väldigt lite mål. På hemmaplan har dom 9-2-1 på tolv matcher och har bara släppt in 9 mål, vilket är bäst i ligan tillsammans med några andra lag. De spelar väldigt stabilt och släpper inte in mycket mål men gör inte heller särskilt många. Det som talar för vinst här idag, förutom formen och hemmaplan, är att laget efter den här matchen har ett spelschema med 4 bortamatcher i rad. Jag tror därför att hela laget är väldigt angelägna om att gå in till dessa matcher med så många poäng i bagaget som möjligt. MK Dons har också en något bredare trupp med flera spelare som kan avgöra. Vi hittar t.ex. gamle Hamann, tidigare bl.a. Liverpool, samt Chadwick från Man U. Med hemmafansen i ryggen så tror jag att hemmalaget kniper alla poäng här.

Seriens starkaste hemmalag tar emot ett av ligans mest formsvaga och bortasvaga lag. MK Dons har alla möjligheter att vinna och jag tycker att oddset inbjuder till spel.

Lycka till!

//Josef