Två formstarka topplag drabbar samman i en mycket spännande match här. Jag har hittat ett starkt spel i matchen och det mesta talar för att det kommer gå in. Häng på!


MK Dons – Peterborough
Mitt tips: Över 3 mål
Odds: 2.01 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

(Över 3 mål = Vinst om matchen slutar med 4 mål eller fler. Pengarna tillbaka om matchen slutar med exakt 3 mål och förlust vid 2 mål eller färre)

Det är en riktigt stormatch här i League One. MK Dons befinner sig på sjätteplats i serien och möter här Peterborough som ligger på tredje plats i tabellen. Det handlar alltså om två lag som i allra högsta grad är indragna i toppstriden och kampen om uppflyttningsplatserna till Championship. MK Dons har 6 poäng upp till andraplatsen medan Peterborough bara har 2 poäng upp och kan vid seger här ta över andraplatsen som är en direktuppflyttningsplats.

MK Dons visar  full form för dagen och man är uppe i 6 raka utan förlust varav de 4 senaste matcherna har slutat med seger. På hemmaplan har man två raka starka segrar mot motstånden Charlton och serieledarna Brighton så formen är verkligen på topp för MK Dons här. Man har resultatraden 11-4-3 på sin hemmaplan.
Peterborough visar även dom full form då man har 8 raka utan förlust varav de 5 senaste matcherna har slutat med seger. På bortaplan är man ruskigt starka för dagen då man ståtar med 4 raka segrar. Man har bortaraden 7-2-8 än så länge den här säsongen.

Om man ser till målskillnaden i tabellen så ser man tydligt att det handlar om två offensivt starka lag som även är defensivt svaga. MK Dons har gjort 54 mål och släppt in 48 bakåt. Med sina 54 mål så hamnar man på sjätteplats över flest antal gjorda mål i serien och bara ett lag från tabellplats 1-9 har släppt in fler mål än MK Dons så att man har ett svagt försvar är det inget snack om.
Peterborough är ett extremt målglatt lag som gjort hela 86 mål den här säsongen och det är inget lag som ens är i närheten av att ha gjort lika många mål, de som kommer på andra plats i antal gjorda mål har gjort 65 mål. Man ska även veta att defensiven tillhör seriens sämsta då man släppt in hela 61 mål bakåt. Det är bara 3 lag som släppt in fler och dessa tre lagen ligger fjärde sist, tredje sist och sist i tabellen så defensiven är under all kritik. Man satsar allt på sin offensiv.

Båda lagen har verkligen börjat hitta målet igen och MK Dons har gjort 9 mål på de 3 senaste matcherna. Peterborough är något extremare då man gjort 11 mål på de 3 senaste matcherna. Faktum är att man gjort 19 mål på de 5 senaste matcherna och det är extremt bra. MK Dons har varit över 2.5 mål i 16 av sina 37 matcher den här säsongen medan Peterborough har varit över 2.5 mål i hela 29 matcher av lagets 36 spelade den här säsongen. Två lag i toppform och som dessutom visar en otrolig målform, det måste bara bli över 2.5 mål eller?

Båda lagen har forwards i absolut toppform som sprutar in mål för dagen. I MK Dons har Daniel Powell gjort mål i 3 av lagets 4 senaste matcher och han är uppe i 3 mål på dessa matcher. Snäppet starkare är Sam Baddock som gjort mål i lagets 3 senaste matcher och nu i senaste matchen avgjorde han helt på egen hand då han gjort hattrick. Han är uppe i 5 mål på de 3 senaste matcherna.
Peterborough har George Boyd och seriens skytteligaledare Craig Mckail-Smith i målform. Båda spelarna har gjort mål i 4 av de 5 senaste matcherna för laget. Craig Mckail-smith leder även League Ones skytteliga med 22 gjorda mål. George Boyd ligger på åttondeplats med 13 gjorda mål.

Mer info som talar för överspelet i den här matchen är att MK Dons förstemålvakt och en av lagets mittbackar dras båda med skador inför den här matchen och det är mycket oklart om någon av dem kommer till spel här! Det innebär stora avbräck i MK Dons defensiv…