Efter att ha haft lite stolpe ut de senaste matcherna så gå vi på det igen. Söndagseftermiddag brukar i vanlig ordning betyda massvis med hockeymatcher från division ett och så är det även den här gången. Jag ska tittat närmare på matchen mellan Mjölby och Västervik där jag hittat ett tilltalande odds.

  • Match: Mjölby – Västervik
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Västervik
  • Odds: 2.05 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/9, 16.00

Mjölby spelade jag emot sist när man mötte Kumla. Då gick jag på plumpen, men det tänker jag inte göra denna gång. Anledningen till att jag går emot Mjölby ännu en gång är att jag ser deras lag som ett av de svagaste i E-serien och Västervik som ett tilltänkt lag för allettan efter jul. Mjölby vann senast med 7-5 mot Kumla och det kan man vara stolta över. Det var en stark seger och man lyckades först att hämta upp ett 0-2 till 3-2 på mindre än sex minuter i andra. Sedan gång på gång så kvitterade Kumla, men ändå lyckades man dra ifrån till 7-5 innan matchen var slut. Det är väl egentligen ingenting man ska dra alltför stora växlar av då Kumlas tighta försvarsspel var som bortblåst denna match. Mjölby är annars ett av de sämre lagen i E-serien och på pappret ska man inte vara i närheten av Västervik.

dddddddddddddd

Västervik har startat allt annat än bra och det är just därför vi får ett så högt odds på dem denna match. Man startade borta emot Kumla med att få stryk med 4-1 i en match som man kanske borde vunnit. Man vann skotten överlägset och trots att även kvalitén på chanserna var av hög klass så lyckades man inte göra mer än ett mål. Däremot så saknade man en del spelare till matchen och dessutom hade man haft spelare som varit sjuka under veckan innan matchen. I hemmapremiären senast blev det stryk med hela 6-1 mot Vimmerby (som även slog Vita Hästen idag). Till matchen emot Mjölby så är det verkligen dags för första vinsten. Laget är nästintill ordinarie och målvakten Reid Ellingson förväntas göra säsongsdebut. Även den andre amerikanen Tyler Johnson har fått några fler träningar på is och kommer bilda femma med Emil Georgsson och Jocke Hedblad. Funkar den femman så lär den bli en av seriens absolut vassaste. Laget får tillbaka Anton Svanström, Jonas Ström och Tobias Ulvbane från skador. Därmed är laget som sagt nästintill komplett och då ska man slå Mjölby. Spelarna lär vara otroligt revanschsugna och lär tända till ordentligt inför matchstart.


Med den truppen Västervik besitter så ska man till allettan, allt annat är fiasko. Jämför man med Mjölbys trupp så är det stor skillnad. Anledningen till oddset 2.05 är att Västervik öppnat serien dåligt. Hade de däremot vunnit nån match innan denna så hade det varit betydligt lägre. Jag spelar Västervik att vinna i ordinarie tid till oddset 2.05. Spelet hittar ni hos Betsson.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden