E-serien rullade igång i söndags och två lag som är trogna denna serie är Mjölby och Kumla. Båda lagen är lag som är tippade i botten, men frågan är om ett av lagen inte an överraska de flesta litegrann?

  • Match: Möjlby – Kumla
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Kumla
  • Odds: 1.80 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18/9, 19.00

Mjölby kommer få en tung säsong, det är en sak jag är ganska säker på. Visserligen är det heller  ingen större skräll med tanke på att Mjölby alltid är nere i botten och harvar. I premiären fick man storstryk direkt av Mariestad med hela 6-1. Man kan väl skylla på att man hade bortaplan, men ändå så känns det som att Mariestad kanske kommer få ett litet mellanår då deras trupp inte heller är lika stark som den varit tidigare. Mjölby lyckades dessutom bara få iväg 16 skott på mål. Tittar man på laget från förra säsongen och jämför det med dagens lag så är det väl ganska likvärdigt, men kanske har snäppet sämre spetskompetens. Framförallt har man tappat succétvillingarna Wernerson-Libäck tillbaks till Hudiksvall och där försvann deras absolut bästa spelare. Man har tappat flera från toppen av poängligan förra säsongen och jag har svårt att se att den här säsongen ska gå mycket bättre.

Kumla-Hockey-s-Officella

Kumla tjatade jag en hel del om redan förra säsongen. Man har ett lag på pappret som är väldigt jämnt, vilket gör att i sina bästa stunder faktiskt kan störa alla lag i serien. Försäsongen har varit bra där man faktiskt slagit bland annat Skövde, trots att man haft en ganska tunn trupp. Det har man fortfarande, men så länge man inte har några värre skador så har man tre stabila femmor där alla kan producera och göra grovjobbet. Man har fått behålla de flesta i laget och trots ett tungt tapp av Kim Tallberg till Troja så har man hittat dugliga ersättare. Premiären vann man med 4-1 mot topptippade Västervik. Spelet styrdes av bortalaget från Västervik, men det är inte heller mer än rätt. Kan man slå Västervik så ska man definitivt slå Mjölby, trots att man denna gång får spela på resande fot. Bredden och spetsen är bättre hos Kumla. Tim Harrysson i målet är riktigt bra. Dessutom har man ett tight försvarsspel och då bör det bli tufft för ett ganska offensivt svagt Mjölby att producera alltför mycket. Kumla är rätta favoriter och denna match ska man ha bra chans i.


Oddset  är helt okej på detta Kumla och jag kommer välja en medelinsats på detta spel. Jag spelar Kumla att vinna under ordinarie tid med 5 units. Spelet finner ni denna gång hos Unibet som är högst på marknaden för tillfället.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden