Vi återgår till den allsvenska fotbollen där vi har en härlig omgång framför oss den här helgen. Tre matcher idag där jag i första hand väljer att koncentrera mig på det som ska utspela sig på Strandvallen. Ett något formsvagt möte mellan Mjällby och Öster där jag anser att det ena laget har större poängchanser än så här.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Mjällby – Öster
  • Spel: Öster dubbelchans
  • Odds: 2,00 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 6/7

Mjällby har efter en väldigt positiv inledning fallit tillbaka något där de 3 senaste matcherna inte har gett mer än en poäng. Just den poängen var dock en stark sådan när man lyckades få med sig 0-0 från huvudstaden och nationalarenan mot AIK med en rad avbräck i truppen. Desto tyngre går det för nykomlingen Öster som efter att ha tagit poäng i sina 3 inledande matcher nu har förlorat 8 av sina 10 senaste matcher. Tillskillnad från motståndet så var inte den senaste prestationen, även det i huvudstaden, något att hänga i granen när man blev utspelat av Djurgården.

Mjällby återfår en hel drös av spelare att jämföra med den senaste matchen, däribland Kristian Haynes som har varit ett ruskigt fint nyförvärv. Jasmin Sudic saknas dock alltjämt i backlinjen. Öster får klara sig utan Mario Vasilj i mittlåset pga avstängning, men även dem får tillbaka viktiga spelare där både Kenny Pavey och Denis Velic kan gå in i elvan.

oster

Jag gick emot båda lagen i den senaste omgången med blandade resultat. Mjällby gick in för att nöta försvarsspelet senast och det i 90 minuter med ambitionen om att få med sig en inte alltför vacker poäng och man lyckades. En stark prestation där man gav AIK det stora bollinnehavet men inga farliga ytor att avsluta anfallen på. Öster hade ingen chans mot ett Djurgården som var alldeles för inspirerat i föreningens sista fotbollsmatch på Stadion. Dagens match kommer skilja sig en hel del från det de båda fick uppleva senast och jag menar på spelsättet inte borde vara till bortalagets nackdel. Jag anser att Öster har bättre än 50 procents chans till åtminstone en poäng i matchen, därav det jag ser som spelvärde här.

Öster vann Superettan i överlägsen stil ifjol men har ännu inte funnit sin rytm här. Man har inte lyckats göra mål 3 på matcher utöver en negativ trend om man ser till poängskörden, även om jag inte tycker att man är fullt så dåligt som de senaste resultaten försöker tala om. På pappret är det här inte en av de allra svåraste bortamatcherna och jag tycker inte att det behöver bli motsatsen heller, trots att ett på förhand nedskrivet Mjällby har gjort det väldigt bra under den första halvan av säsongen.

Dagens bortalag har haft svårt mot de mer spelförande lagen som har gått ut med ett någorlunda tydligt initiativ om matcherna. Mot dagens motstånd tror jag inte att dessa bekymmer kommer uppstå där man borde klara av att hantera Mjällbys mer direkta spelsätt. Hemmalaget har tappat en del momentum med något sämre utdelning att jämföra med hur det såg ut innan det senaste landslagsuppehållet. För egen del är jag något skeptisk till drygt 1,80 på ett lag som endast har hållit nollan i 2 av 13 matcher (den avbrutna bortapremiären mot Djurgården inte medräknad).


Förväntar mig en jämn och tät tillställning. I grunden ska det skilja väldigt lite mellan de båda lagen. Tror absolut att bortalaget, även under en någorlunda okej dag, kan få med sig minst en poäng från det här mötet. Dubbelchansen spelas på Öster.

/Puyol