Allsvensk fotboll denna kristi himmelsfärdsdag på Strandvallen när formstarka Mjällby gästas av storsatsande Blåvitt. En väldigt intressant match på förhand med en jämn oddsfördelning där jag inte vågar mig på något 1×2-spel. Hoppas däremot på en individuell prestation av en spelare som känns glödhet i nuläget.

  • Match: Mjällby – IFK Göteborg
  • Spel: Erton Fejzullahu, målskytt
  • Odds: 3,70 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 15.00

Om Mjällby var svåra att få grepp om inför säsongen så har man verkligen gett svar på tal till de experter som trodde att laget skulle befinna sig någonstans runt nedflyttningsstrecket. Även om det är många matcher kvar så tycker jag att laget har sett riktigt stabilt ut och efter 9 omgång så har man endast förlorat mot Häcken. Framförallt så har lagets anfallsspel funkat under inledningen där man har gjort mål i 7 raka matcher. I överlag så har man en väldigt intressant anfallsbesättning.

Göteborg har stått för en uppryckning sedan den tröga inledningen. Men då man har höga förväntningar på laget så kan man inte direkt säga att 3 segrar under 2012 är något man kan vara nöjd med. Godkänd var dock insatsen senast mot Malmö men dessvärre så släppte man till ett mål på tilläggstid vilket gjorde att man tappade 2 poäng. Då det ändå är många nya spelare på ett par positioner så lär det nog ta ett tag innan det klaffar fullt ut. Däremot så är jag fortfarande någorlunda tveksam till backlinjen vars mittlås känns hyfsat trög.

En av de bidragande orsakerna till Mjällbys fina anfallsspel är den fd U21-landslagsmannen Erton Fejzullahu. Erton, som sprutade in mål för laget i Superettan för några år sedan, är äntligen tillbaka i svensk fotboll och Mjällby efter äventyr i Holland och Danmark. Man ser helt klart att han har det där ”lilla extra” och formen är mer än god då han, utöver fint spel i övrigt, har gjort 4 mål på sina 4 senaste matcher. Då ska man ändå komma ihåg att han hoppade in i 2 av dessa matcher, nu har han dock fått starta både mot Kalmar och GAIS med lyckat resultat, alltså.

Mjällbys nr 9 har ett par härliga egenskaper, ett fint spelsinne i kombination med bra fysik, teknik och skott. I sin senaste match visade han att han även kan trycka in frisparkar, och jag förväntar mig att han kommer bli ganska besvärlig att handskas med även idag. Han är så pass formstark att 3,70 ggr känns väldigt högt i nuläget.

Skulle förvåna mig om Peter Svärdh valde att inte låta honom fortsätta på topp, men spelar ni hos Unibet så är det alltså insatsen tillbaka ifall spelaren ifråga får börja vid sidan av.

/Puyol