Hemmastarka Mjällby ska ta emot jumbon Halmstad BK här och jag har saken klar för mig!

Mjällby – Halmstad
Spel: 1
Odds: 1.98 @ Pinnacle
Insats: 5/10
Spelstopp: 16.00

Mjällby var nederlagstippade av dem flesta experter före säsongen men man har verkligen motbevisat dem genom stundtals spela riktigt bra fotboll. Det är framförallt hemma på strandvallen man är starka och de är just det jag lägger fokus på inför den här matchen. På bortaplan uppträder man på ett helt annat sätt än på hemmaplan. Man har spelat riktigt bra fotboll den senaste tiden om man bortser från senaste matchen. Förr, förra matchen slutade 2-2 på hemmaplan mot Malmö FF efter att Malmö kvitterat sent på straff. Innan det krossade man Syrianska med 4-1 på sin hemmaplan och BP hemma med 4-2 så hemmaformen är riktigt bra för laget! Senaste matchen slutade dock med storförlust borta mot Åtivdaberg (0-3) så laget lär vara ruskigt revanschsugna här. Vi får hoppas Ekenberg fortsätter göra bra matcher som bollmottagare och Kristan Haynes fortsätter med sina vassa djupledslöpningar här. Då får Halmstads backar bekymmer när Mjällby pressar på för segern. Det är matcher som denna som Mjällby måste vinna om man hänga med lagen i serien!

Halmstad har inlett Allsvenskan uselt och ligger sist då man bara har 1 seger efter 10 omgångar! I förra matchen krigade man till sig 1 poäng hemma mot Norrköping utan att imponera. Före det hade man två raka 1-0 förluster på bortaplan mot Djurgården och IFK Göteborg. Halmstad har haft stora problem i offensiven där de gör väldigt få mål framåt men samtidigt har man en stark defensiv och känslan är att defensiven har prioriterats inledningsvis för laget. Man har stora problem i uppbyggnasfasen där man haft märkbart svårt att få upp bollen i banan och anfallarna Baldvinsson och Boman har inte fått många vettiga bollar att jobba på. Inför den här matchen saknas förmodligen lagets bäste anfallare och det lär inte hjälpa laget särskilt mycket utan jag tror återigen på en tillknäppt tillstälning där Mjällby bör lösa minst 1 mål framåt.

De senaste fem matcherna mellan lagen har slutat med 4 Mjällbysegrar och 1 Halmstadseger så historiken mellan lagen talar för hemmalaget här!

Baldvinsson_0
Halmstad har ett tungt offensivt avbräck i Baldvinsson här…

Mjällby får fortsatt klara sig utan skadade duon Pär Ericsson och William Leandersson.
Halmstad har ett stort frågetecken för urviktige anfallaren Gudjon Baldvinsson här. Han åkte på en smäll i veckan och spelar antagligen inte den här matchen vilket är ett stort offensivt avbräck för Halmstad.

Kort summering:
Mjällby är som sagt starka hemma där man spelar med ett helt annat självförtroende än på bortaplan. Man har haft tämligen enkelt för Halmstad de senaste åren och inför den här matchen är man ruskigt revanschsugna. Jag tror inte Halmstad kommer orka stå emot Mjällby här och om dessutom anfallaren Gudjon Baldvinsson tvingas avstå matchen så har Halmstad inte mycket att komma med i offensiven då Baldvinsson står för det mesta offensiva jobbet i laget. Det väntas kanonväder och förmodligen en bra publiksiffra vilket bör tända Mjällbyspelarna lite extra här! Mjällby bör vara ruskigt revanschsugna efter bottenappet i senaste matchen och det lär vara full koncentration här då man vill gå till landslagsuppehåll med en seger och en bibehållen hemmasvit!