När lagen möttes förra helgen vann Häcken enkelt med 6-0. Idag blir det inte lika lätt och jag har hittat ett spelvärt odds. Häng på!


Mjällby – Häcken
Mitt tips: Över 2.5 mål
Odds: 2.00 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.30

Mjällby åkte som sagt på storstryk senast i Göteborg när man blev förnedrade av Häcken med 6-0. Nu möts de igen men den här gången har Mjällby hemmaplan och då är det full fart framåt som gäller. Man slog Örebro med 2-1 i senaste hemmamatchen och då visade man upp ett bra spel och fin offensiv fotboll. Får man fram det spelet här igen så är chanserna till många mål väldigt goda. Mjällby har som alla förstår en ganska usel defensiv och man har släppt in mål i de 5 senaste matcherna nu. Faktum är att man släppt in hela 17 mål på de 5 senaste matcherna och nu ställs man återigen mot en tuff offensiv. 

Jag väljer dock att höja ett varningens finger för att Häcken kan komma att underskatta Mjällby här. Vinner man med 6-0 så har man inte så höga tankar om sitt motstånd om man möts helgen efter. Lägg därtill att Häcken spelade Europa League match i torsdags och den matchen kan sitta i benen då man startade med bästa laget i den matchen. Är man inte med från början och Mjällby kan ta en tidig ledning så bör det bli över 2.5 mål i matchen.

Häckens offensiv visar storform för dagen. Skytteligaledaren Mathias Ranegie är sylvass i anfallet och spelare som Makondele, Williams och Chibuike gör det mycket bra i offensiven och visar målfarlighet. Har dessa herrar en bra dag så får Mjällby en svettig afton. Förra helgen producerade man 24 avslut mot mål och det resulterade i 6 mål. Det återstår att se hur många det blir idag…