Leeds fick 3-3 i en svängig match igår och nu är det Allsvenskan som gäller. Elfsborg har fortfarande en liten chans att ta hem SM-Guldet, men då måste laget vinna här.

  • Match: Mjällby – Elfsborg
  • Tips: Elfsborg – 0,5 (Asian Hcp)
  • Odds: 2,11 @ 188bet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 14.00 24/9

Analys:

Mjällby har fått med sig riktigt dåliga resultat på slutet och förlusten av El Kabir börjar göra sig påmind. Formen visar på en nedåtgående kurva med 1-0-4 på de fem senaste matcher, 4 raka förluster nu. Det mest anmärkningsvärda på slutet har varit att laget inte gjort på på 4 raka matcher och har 0-8 i målskillnad. Det finns egentligen inte mycket som talar för Mjällby här trots hemmaplan och att laget är inblandat i bottenstriden i allra högsta grad. Mjällby har dock ett bra spelschema på slutet då dom möter båda bottenlagen, Trelleborg och Halmstad. Fokus bör ligga på dom matcherna och att klara kontraktet. Mot Elfsborg så skall man normalt inte räcka till.

Elfsborg har också haft lite svajig form med bl.a. 3 förluster i rad innan vinsten senast. Det är tyvärr alldeles för dåliga resultat i det här läget av serien. Om man vill vinna Allsvenskan får man inte tappa så mycket poäng och nu krävs det vinst i varje match för att pressa Helsingborg ända in på slutet, det vet spelarna om. Laget gjorde en stark insats senast och slog Helsingborg hemma helt rättvist i en bra match. Elfsborg har ett relativt enkelt spelschema kvar och det är inte omöjligt att laget tar full pott i dessa matcher. Gör dom det så kan det bli en spännande avslutning på säsongen. Trots att Elfsborg inte är lika bra på bortaplan så bör man ha tillräckligt med klass och motivation här för att knipa en viktig seger.

Lycka till!

//Josef