Under fredagskvällen kickar det som redan blir den tredje omgången av Allsvenskan igång. Strandvallen är spelplatsen och här är hemmalaget alltid svåra att besegrade, och detta är något som Djurgården fått känna på många gånger förut. Tror att traditionen håller i sig, och prövar ett spel därefter.

  • Match: Mjällby AIF – Djurgårdens IF 
  • Spel: Mjällby +0,0 (asian handicap)
  • Odds: 2,16 @ pinnaclesports
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 11/4, 19:00

Det är en intressant årsversion av Mjällby som vi har att göra med, tycker jag. Sent under fjolårssäsongen gjorde man sig av med Andreas Torstensson, och det är numera Lars Jacobson som är huvudtränare. En förändring som innebär mer fokus på det offensiva vilket känns väldigt sunt med tanke på de goda offensiver spelarna man befogar över. Jag tänker på Patrik Ingelsten, David Löfquist, Andreas Blomqvist och Kristian Haynes. Det finns en hel del kvalité i denna trupp och har svårt att se att man inte klarar av att säkra ett nytt allsvenskt kontrakt relativt enkelt.

Det finns en hel del individiuell kvalité i detta lag och dessutom besitter man fortfarande en tyngd i det kollektiva spelet som gör att man borde ha goda chanser till att hota Djurgården om segern. Framförallt hemma på Strandvallen kommer man vara farliga för varje lag i serien, och detta är något som gästerna fått erfara tidigare. Sedan Mjällbys återkomst till Allsvenskan år 2010 har man varit något utav ett spöke för stockholmarna och dessutom med övertygande statistik:

2013: Mjällby 2 – 0 Djurgården
2012: Mjällby 4 – 3 Djurgården
2011: Mjällby 3 – 0 Djurgården
2010: Mjällby 3 – 0 Djurgården

mjallbydjurgården

På grund av den väldigt sorgliga händelsen i Helsingborg vid premiäromgången har Djurgården endast spelat en match såhär långt. I den blev det en stabil seger på hemmaplan mot Halmstad, och man visade upp tendenser som kan ta klubben till en placering på tabellens övre delar. Man har som sagt endast hunnit med att spela en ynka allsvensk match och känner mig tämligen övertygad om att vi kommer få se något ojämnt Djurgården såhär i början av Pelle Olssons tid som tränare i klubben.

Nu väntar det en tung och svår bortamatch, känslan är att det kan det komma ett tidigt bakslag för laget. Man lider fortfarande av lite skadekänningar på de offensiva spelarna. Samtidigt är jag tveksam till att man har hittat stabiliteten i spelet, och när man ställs mot ett kvalificerat hemmalag på en arena man uppenbarligen har väldigt svårt för borde detta bli en hyfsat jämn tillställning.

                                                                                                                                              

Detta känns just nu som två hyfsat jämna lag. Självklart har Djurgården mycket större potential än hemmalaget, men det kommer dröja ett tag innan de når upp till den. Nu när matchen spelas på Strandvallen borde det kunna bli en hemmaseger. Mjällby har fantastiskt fin statistik på bortalaget och oddset på detta spel känns alldeles för högt. Lägg märke till att det är insatsen tillbaka som gäller vid oavgjort resultat.

/Mikel