Ny dag med spansk cupfotboll och först ut är Mirandes – Sevilla på Estadio Municipal de Anduva. Sevilla har ett 2-0 resultat att gå på från första mötet och lär sitta säkert i båten om de bara lyckas göra ett mål framåt här. Men mål tror jag även att hemmalaget lyckas göra, så mitt spel i matchen känns solklart.

  • Match: Mirandes – Sevilla
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Mirandes har gjort det bra i Segundan den här säsongen då laget placerar sig på en 9:e plats i tabellen och endast har två poäng upp till en playoff-plats. Men idag är det cupen som gäller och där har Mirandes imponerat ännu mer. Man började med att skicka ut Malaga med sammanlagt 3-1 över två möten, och sedan var det dags att skicka ut Deportivo La Coruna med sammanlagt 4-1. Men nu är det uppförsbacke efter en 2-0 förlust på Ramon Sanchez Pizjuan förra veckan och det innebär givetvis att vi får se ett mycket offensivt Mirandes idag. Jag har sett ett par hemmamatcher med laget den här säsongen och jag kan lova att det blir bra fart i den här matchen. Kikar vi till målproduktionen på hemmaplan den här säsongen så ser vi även att Mirandes sällan går mållösa. På de 13 hemmamatcher laget spelat den här säsongen, ligan och cupen inräknat, så har Mirandes gjort mål i 12 av dessa 13 hemmamatcher. Men ett offensivt Mirandes idag innebär givetvis att man blottar sig bakåt, vilket man inte har råd med mot ett lag som Sevilla.
Hemmalaget har blivit av med anfallaren Lago Junior till Mallorca och det är ett avbräck offensivt. Men samtidigt så tycker jag att det finns en bra bredd i det offensiva hos Mirandes, som ska skapa problem för Sevilla.

mirandes_180x180Sevilla_200x200

Sevilla har spottat upp sig efter en knackig start på säsongen och parkerar just nu på en 7:e plats i La Liga, med samma poäng som Eibar på sista europaplatsen. Men det går att nå europaspel även i den spanska cupen där Sevilla skapat sig ett bra läge inför detta returmöte. Sevilla var det klart bättre laget på Ramn Sanchez Pizjuan förra veckan och 2-0 var ett ganska rättvist resultat till slut, men jag förväntar mig en helt annan matchbild idag. För det första har inte Sevilla vunnit någon ligamatch på bortaplan den här säsongen, så man verkar inte alls trivas på resande fot. Vidare så har laget en väldigt tuff bortamatch mot Atletico Madrid (0-0) i ryggen, så det kan definitivt finnas en del trötta ben idag. Sevilla har ingen ordentlig bredd i det defensiva och det kan sätta sina spår nu när matcherna duggar tätt. Men Sevilla har en del vassa kontringsspelare i laget och det tror jag kommer fälla avgörande idag, för kontringar kommer man få. Gör Sevilla ett mål framåt så lär dessutom Mirandes in med fyra mål för att avancera vidare.
Hos gästerna stryker vi idag Banega, Tremoulinas och Krohn-Dehli som går skadade. I övrigt är det en mycket stark trupp Emery tagit ut.


Mirandes går som sagt sällan mållösa från hemmaplan och mot ett litet slitet Sevilla så tror jag på hemmamål även här. Men hemmalaget måste in med minst två mål för att ta det till förlängning och ett offensivt Mirandes kommer ge kontringslägen åt Sevilla. Båda lagen gör mål spelas därför med en medelinsats!

/e@sy