Två matcher i den spanska segundan idag där jag tycker mig funnit ett intressant spel i Mirandes – Sabadell. Ena laget har väldigt tunga avbräck och dessutom har man inte särskilt mycket att spela för då man ligger på en ganska säker mark i tabellen. Motivationsseger?

  • Match: Mirandes – Sabadell
  • Spel: Mirandes
  • Odds: 2,75 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Mirandes har verkligen ingen bra form och man är nu indragna i bottenstriden på allvar då man ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket med endast en poäng till godo på Murcia under strecket. Men kikar vi på motståndet man mött på slutet så är det benhårt och det är inte särskilt förvånande att man inte räckt till i dessa matcher. Senast åkte man på tennissiffror (6-1) mot Real Madrid B och inte heller det var särskilt överraskande då ”lillmarängerna” utan tvekan har ligans bästa anfall när man spelar med Morata och Jesé. Det stora problemet under säsongen har varit målgörandet och det är också därför jag väljer att hålla ner insatsen här, endast 27 mål på 35 matcher har det blivit. Men nu ställs man mot ett bra mycket enklare motstånd och motivationen borde vara på topp då man är i stort behov av en trepoängare.

Mirandes saknar målvakt Jimenez samt mittfältare Sergio Suarez, inga avbräck alls då ingen av dessa herrar är några startspelare.

Pablo Infante i Mirandes.

Sabadell har precis som Mirandes en formkurva som pekar nedåt för tillfället, men till skillnad från Mirandes så har man inte varit ut mot särskilt blodigt motstånd på slutet. Försvarsspelet har varit helt obefintligt och slår vi ut det på de sex senaste matcherna så snittar man tre insläppta mål per match. Nu senaste mötte man Recreativo på hemmagräset och det blev ett oavgjort resultat (1-1) efter att Sabadell dragit på sig två röda kort. Det innebär självfallet att man har ett par avstängda spelare här och dessutom har man en del skador i truppen. Sabadell ligger i mitten av tabellen och har 10 poäng till godo på Murcia under strecket, något som innebär att det ska väldigt mycket till för att man ska riskera att åka ur med så få omgångar kvar.

Bekymmer hos bortalaget som saknar Samu samt Ciercoles som är avstängda här, dessutom saknar man sin förstakeeper Nauzet och även ordinarie mittback Abraham Paz. Som om inte det vore nog så saknar man även sitt lån från Chelsea, Ulises Davila. Detta är enorma avbräck då samtliga dessa spelare hade startat matchen en normal dag.


Mirandes är inget lag som vinner på beställning men med tanke på förutsättningarna här så tycker jag man ska ha goda chanser till en trepoängare. Det är målskyttet som inte funkat under säsongen men nu stöter man på ett av seriens sämsta försvarslag som dessutom har en del defensiva avbräck. Bet365 erbjuder ett väldigt bra odds för ettan och den testas med en insats strax under medel.

/e@sy