Ny dag med en hel del matcher från Copa del Rey, dock inte särskilt många bra spel i mina ögon. Men jag tycker vi hittar ett i Mirandes – Malaga, där gästerna kommer till spel med bedrövlig form och utan flertalet nyckelspelare. Kan hemmalaget skapa sig ett intressant läge inför returen?

  • Match: Mirandes – Malaga
  • Spel: Mirandes 0,0 (asian handicap)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Mirandes hittar vi i den spanska andraligan till vardags där laget just nu placerar sig på en 10:e plats i tabellen med 21 inspelade poäng. Andraligan är mycket jämn hittills denna säsong så Mirandes har endast sex pinnar upp till Cordoba på förstaplatsen. På sin resa hit så slog man ut Real Oviedo (3-2) på bortaplan, ett starkt resultat med tanke på att Mirandes trivs bäst på hemmaplan. Kikar vi till spelet hemma på Anduva under säsongen så har laget en mycket fin rad på 3-4-1. Förlusten kom i senaste omgången mot Gimnastic (0-1) efter ett sent mål på tilläggstid, och det var en förlust som Mirandes inte förtjänade sett till matchbilden. Man spelar alltid med mycket energi på hemmaplan och tränare Terrazas tror man har en god chans att kunna rubba Malaga idag, om de går in och spelar sitt spel. Han kommer rotera på ett par positioner, men samtidigt vill han vinna den här matchen framför de egna fansen, så jag förväntar mig en ganska slagkraftig startelva.

mirandes_180x180malaga_200x200

Malaga tappade som vanligt en hel del spelare från förra säsongen, men brukar göra det bra trots detta. Men nu har verkligheten kommit ikapp och laget placerar sig just nu på en nedflyttningsplats i La Liga. Endast 2-2 i senaste omgången mot Granada i det Andalusiska derbyt, detta trots en 2-0 ledning. Vi får gå tillbaka till 24 oktober för att hitta lagets senaste vinst, det på hemmaplan mot Deportivo (2-0). Men nu är det bortaplan och på resande fot har Malaga inte vunnit en match i år, man har heller inte gjort ett endaste mål framåt. Chansen till vinst eller mål framåt ökar inte idag då tränare Javi Gracia väljer att vila ett koppel av nyckelspelare inför helgens ligamatch borta mot Athletic. Varken Weligton, Charles, Amrabat, Recio, Duda, Rosales eller målvakt Kameni reser med laget, vilket är tunga avbräck. Charles och Amrabat är väl de få ljusglimtar Malaga har framåt i planen.


Mirandes går in för kvällens möte och ser nog sin chans till ett hyggligt resultat inför returen på den spanska solkusten om två veckor. Malaga verkar ha en ljummen inställning till dagens match och verkar mer intresserade av att hamna på rätt köl i ligaspelet. Lägg till ett uselt bortafacit för Malaga och ettan känns intressant. Vi testar spel på Mirandes och plockar insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat.

/e@sy