Mirandes och Las Palmas drabbar samman på lördagen i segunda division, två lag som slåss kring två olika streck i tabellen. Jag låter det vara osagt vilket lag som vinner det här mötet utan jag inriktar mig istället på ett över/under spel.

  • Match: Mirandes – Las Palmas
  • Spel: under 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Mirandes hade en riktigt bra fjolårssäsong då man vann Segunda B och även skrällde sig fram till semifinal i Copa del Rey. Men den här säsongen har gått tyngre och givetvis beror det ganska mycket på att motståndet varit bättre då man hoppat upp en division. Man placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket just nu och har två poäng till godo på Murcia och Racing under strecket. Det som varit Mirandes stora problem den här säsongen är målskyttet och det är endast tack vare ett väldigt starkt försvarsspel som man ändå ligger ovanför strecket, 30 mål framåt på 39 matcher är inte något som imponerar. Man har fyra raka matcher under 2,5 mål nu och innan dessa matcher åkte man på storpisk mot Real Madrid B som har en offensiv som knappast Las Palmas kan mäta sig med.

Inga nya avbräck hos hemmalaget som kör på som i senaste förlustmatchen mot Hercules (0-1).

mirandes2

Las Palmas krigar för att behålla sin sjätteplacering som skulle innebära att laget får en chans att nå primera division via ett playoff. Men formen är ingenting man kan skryta med och även fast man hållit nollan i två raka matcher nu så har man heller inte gjort några mål framåt på dessa matcher. Man har två poäng till godo på Ponferradina som jagar bakom och jag tror nog att Las Palmas är ganska nöjda med en pinne här då man har två ganska lätta matcher kvar att spela som borde innebära att en playoff-plats säkras.

Ett stort offensivt avbräck hos bortalaget dessutom som saknar sin bästa målgörare Vitolo (avstängd), saknas gör också David Garcia som även han är avstängd.


Båda dessa lagen ligger på rätt sida sina streck och det innebär att man har något att förlora, då kan det oftast bli så att man slår vakt och tänker defensivt istället för att ösa på framåt. Jag tror vi har en avvaktande match att vänta här och det skulle förvåna mig om det blev något målkalas.

Testar även 0.5/10 units på 0-0 till 11,00 hos bet365.

/e@sy