Mitt sista spel från segundan idag hittar vi i matchen mellan Mirandes och Hercules. Gästerna är jumbo i tabellen just nu och vill man fortsätta drömma om spel i segundan nästa säsong så är det endast seger som gäller. Öppet spel och målkalas?

  • Match: Mirandes – Hercules
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,06 @ unibet
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Mirandes tog steget upp i andraligan för första gången förra säsongen och lyckades där hålla sig kvar genom en 15:e plats. Man är i ungefär samma läge den här säsongen då man placerar sig på en 16:e plats med fyra poäng ner till Real Madrid B under strecket. Man säkrar med andra ord nytt kontrakt vid seger idag och man vill nog gärna slippa ha kniven mot strupen i sista omgången. Hercules ligger förvisso sist, men man har kapacitet i anfallsspelet som Mirandes får se upp med. Hemma på Anduva är Mirandes bra med raden 9-6-5 den här säsongen, men kikar vi till de senaste matcherna här så har man släppt till en del mål. Nio insläppta på de fem senaste hemmamatcherna och fyra av dessa matcher har gått över 2,5 mål. Inga som helst bekymmer hos hemmalaget som endast saknar långtidsskadade Álvaro Corral.

Hercules har 20 säsonger i la liga bakom sig och nästan dubbelt så många i segundan. Men nu ligger man väldigt illa till och det mesta talar för att Hercules spelar i segunda B nästa säsong. Man har fem poäng upp till Mallorca på rätt sida strecket och det innebär alltså att man måste ha två vinster i de avslutande matcher, plus en hel del tur. Men så länge chansen finns så kommer man gå för det och det tror jag kan öppna upp den här matchen rejält. Hercules har fina spelare framåt i planen och det är knappast därför man ligger på jumboplatsen. Portillo (10 mål) och Hadzic (8 mål) hotar de flesta försvaren i den här ligan och det är knappast två spelare som följer med laget ner i ligasystemet. Men försvarsmässigt är det för dåligt hos Hercules och det lär väl knappast bli bättre av att man måste storma framåt idag. Försvarsgeneralen Pamarot åkte på en knäskada för en månad sedan och utan honom i de bakre leden så har man haft det tufft. 10 insläppta mål på de fem senaste matcherna och endast en poäng inkasserad. Samtidigt ska det nämnas att Hercules gjort mål i samtliga dessa matcher. Hos gästerna stryker vi Borja Gomez (back) och Azkorra (forward) som går skadade.


Det är inte så mycket att tänka på för Hercules idag, som måste plocka tre poäng om man ska hålla drömmen vid liv. Och som jag nämnde så har man en anfallsuppsättning som är tillräckligt bra för att skaka om Mirandes. Men samtidigt så kommer man blotta en redan usel defensiv idag och då kan det sluta illa. Över 2,5 mål i matchen spelas därför och insatsen blir strax under medel.

/e@sy