Semifinalerna av spanska cupen inleds idag med matchen Mirandes – Bilbao. Skrällgänget Mirandes har chockat hela Spanien genom att ta sig hit, och nu är man ett avancemang ifrån spel i Uefa-cupen nästa säsong. Att Bilbao tagit sig hit är däremot ingen skräll, man har alltid satsat hårt på cupen och är det lag bakom Barcelona som tagit hem cupen flest antal gånger. Ska sagan Mirandes sluta här eller fortsätter den?

  • Match: Mirandes – Bilbao
  • Spel: Bilbao
  • Odds: 1.80 (unibet)
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 22.00

Mirandes har varit den stora snackisen i Spanien den senaste tiden. Laget från tredjedivisionen har nu nått semifinal efter att ha slagit ut bland annat Racing Santander och Espanyol. Jag har sett alla fyra dessa möten och kan inte direkt påstå att dom är förtjänta av att vara i semifinal, men hur som haver så är man här. Mot Racing fick man spela större delen av det andra mötet med en man mer på planen efter en horribel utvisning. I andra mötet mot Espanyol fick man en lika horribel frispark i slutet av matchen som ledde fram till avancemang. Man har i mina ögon en spelare som bär det här laget på sina axlar, och det är lagkapten Pablo Infante. En spelare som utan problem hade kunnat lira i högstaligan.

Tränaren tycker givetvis att det är roligt att man kommit så här långt, men han vill samtidigt tona ner det här mötet en hel del. Han säger att Mirandes fokus ligger på ligan och att klättra upp i segunda division, inget annat. Han säger vidare att det är inga problem att spela fotboll mot Bilbao, problemet ligger i att stoppa deras giftiga anfallare. Han är minst sagt pessimistisk inför kvällens drabbning.

Bilbao satsar som sagt alltid på cupen och har skördat stora framgånger här genom åren. Man har tagit sig till final 34 gånger genom åren och har vunnit cupen 23 av dessa. Senast 2009 var man i final och ställdes då mot Barcelona, en final man till slut förlorade. Tränare Bielsa har påpekat att det gäller för spelarna att spela lika bra eller bättre än en vanlig ligamatch, gör man detta ska man ha goda chanser här. Man är i grund och botten ett bra mycket bättre lag än Mirandes.

Formen är god hos Bilbao och man har faktiskt bara en förlust på de tio senaste matcherna, denna förlust kom mot Real Madrid, så man är ursäktadevi mina ögon där. Senast slog man Vallecano på bortagräs i en svängig match som slutade 2-3, efter alla tre mål från lagets stora stjärna Fernando Llorente. Han kommer garanterat finnas med från start idag och i övrigt verkar Bielsa ställa upp med starkast möjliga lag.

————————————————————————–

Det ska vara stor skillnad mellan dessa lag tycker jag. Nu är vi framme i semifinal och det här är en match som Bilbao tar på fullaste allvar, något man kan ifrågasätta om Racing och Espanyol gjorde när dessa mötte Mirandes.

Testar även 2/10 units på Llorente som målskytt, 2.20 hos Unibet

/e@sy