NHL närmar sig allt närmare och närmare slutet av grundserien. För lagen som har flest matcher kvar att spela är det enbart fyra stycken. För både Minnesota Wild återstår det fyra matcher och lagen har massvis att spela om. Wild vill säkra slutspelsplatsen medan Jets vill nå slutspel. Vilka är starkast inatt?

  • Match: Minnesota Wild – Winnipeg Jets
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,82 @ Betsafe
  • Insats: 3,5/5 units
  • Spelstopp: 7/4, 02:00

Startande målvakter:
Wild: D. Dubnyk
Jets: O. Pavelec

Wild hade en fantastisk mars månad men inledning av april har inte varit densamme. Först en uddamålsförlust mot New York Rangers med 3-2 på hemmaplan. En förlust som följdes upp med en strafförlust i omgången efter mot Detroit Red Wings med samma siffror.
Förlusterna innebar att Wild har brutit sin segersvit på fem raka segrar och har nu sju segrar på dom tio senaste matcherna 7-2-1.
Wild är nästan klart för slutspel men då kommer det att behövas plockas minst två pinnar till. Laget står på nittiosex poäng efter sjuttioåtta omgångar och ligger på en femte plats i Western Conference.

Hemmaspelet har varit en styrka för Wild den här säsongen. Laget har vunnit tjugotvå av sina fyrtio hemmamatcher och har spelat ihop femtio poäng. Det gör Wild till Western Conference sjätte bästa hemmalag.
På dessa matcher har det fallit totalt tvåhundratjugofyra mål. Det ger ett snitt på 5,6 mål per hemmamatch.
Wild har nu två raka hemmaförluster och därav tre segrar på lagets fem senaste matcher på hemmaplan.. Noterbart är att dessa fem matcher har alla innehållit minst fem mål, varav två har passerar över 5,5 mål.

Wild kommer till spel utan:
M. Koivu (spelar troligen inatt)
M. Cooke (tveksam till spel)
N. Prosser
J. Zucker
K. Ballard

minnesota_200x200V.S winnipeg_200x200

Jets tog en livsviktig seger i kampen kring slutspelsstrecket när Vancouver Canucks besegrades med 5-4 på hemmaplan. En seger som bröt en två matchers lång förlustrad och gav lagets sjunde seger på dom tio senaste matcherna, 7-3-0.
Kampen kring slutspelet är tät och tuff. Jets har det i egna händer trots att laget ligger utanför slutspelsplats. Det på grund av att Jets har en match mindre spelad och har bara ett poäng färre än sjuan Calgary Flames. I övrigt ligger Jets på en nionde plats i Western Conference med nittiotvå poäng efter sjuttioåtta omgångar.

Med fyra matcher kvar att spela för Jets är tre av dessa på bortaplan. På resande fot har inte Jets rosat marknaden och med arton segrar på sina hittills trettioåtta bortamatcher är inte poängskörden alltför hög. En poängskörd på fyrtiotre poäng gör Jets till Western Conference tionde bästa bortalag.
På dessa trettioåtta matcher har det fallit tvåhundra sex mål. Det ger ett snitt på 5,42 mål per bortamatch.
Jets föll i sin senaste bortamatch mot Vancouver Canucks med 5-2. Det var lagets tredje bortaförlust på dom fem senaste matcherna. Noterbart är att fyra av dessa fem matcher har innehållit minst fem mål, varav tre har passerat över 5,5 mål.

Jets kommer till spel utan:
B. Chiarot (spelar ev inatt)
T. Enstrom (spelar ev inatt)
D. Byfuglien
P. Postma
G. Clitsome

Säsongens femte möte.
Av lagens tidigare fyra möten har det resulterat i två segrar vardera. Först vann Wild med 4-3 efter förlängning på hemmaplan.
I den andra matchen vann Jets med samma siffror efter förlängning på bortais.
Det tredje mötet vanns av Wild med 3-2 på bortaplan.
Lagens senaste möte resulterade i en 2-1 seger efter förlängning för Jets på hemmais.

Två otroligt viktiga poäng som står på spel.
Båda lagen har haft en bra poängskörd sett över lagens tio senaste matcher. Därav har formen dalat något för båda klubbarna och det har blivit fler förluster än segrar på slutet. Anmärkningsvärt från lagens är att försvarsspelet har hackat en del. Wild har släppt in sex mål på lagets två senaste matcher medan Jets har släppt in elva på sina tre senaste matcher.
Wild är ett starkt hemmalag och avgår oftast med seger. På lagets hemmamatcher blir det även en hel del mål på och på lagets fem senaste hemmamatcher har det landat på trettio mål.
Jets har enorma skadebekymmer på backsidan och kan sakna upp till fem ordinarie backar till nattens match. Det har märkts på slutet då försvarsspelet blivit sämre och sämre och laget har på sina fem senaste bortamatcher spelat målrikt. Det har totalt fallit trettio mål.
Det har hittills varit jämna möten mellan lagen den här säsongen och tre av fyra matcher har slutat kryss. Men även tre av fyra matcher har passerat över 5,5 mål.
Med två lag som måste gå för seger och med nattens förutsättningar känns över målspelet klart bäst på förhand.
Mitt spel blir därmed över 5,0 mål inklusive övertid och straffar till 1,82 hos Betsafe.