Återigen dags för NHL, denna gång lite tidigare än vanligt nämligen klockan 23.00 svensk tid. Det är Minnesota Wild som tar emot Winnipeg Jets och det kommer bli en jämn tillställning tror jag. Men vilka vinner detta då?

  • Minnesota Wild – Winnipeg Jets
  • Spel: Minnesota Över 2.5 Mål (moneyline)
  • Odds: 1.75 @ Betsafe
  • Insats: 6.5/10 Units
  • Spelstopp: 23.00

Startande Målvakter:
Wild: <Troligen> Niklas Bäckström (1e målvakt). Räddningsprocent 89,7 %
Jets: <Troligen> Michael Hutchinson (2e målvakt). Räddningsprocent 94,9 %

Minnesota Wild har efter tufft motstånd och 4 raka förluster tagit 2 raka segrar när man nu ska ta emot ett tight spelande Winnipeg Jets. Dock ska man komma ihåg att Minnesota haft en del skador på nyckelspelare och man är väldigt starka på hemmais eller vad sägs som 6 segrar och 1 förlust. Det kommer inte bli lätt ikväll men man har gjort merparten av sina mål på hemmais och tycker att vi borde kunna få se minst 3 från de gröna ikväll.

Åter tillbaks efter skada och 5 missade matcher är stjärnan i laget tillika kaptenen Zach Parise och det är ett stort plus för offensiven, han är liksom navet där fram i första kedjan. Och trots 5 missade matcher så leder han poängligan i Minnesota. Det säger en hel del att han är så viktig för offensiven. Så jag tror det kan hända grejer ikväll. Winnepeg ställer dessutom sin andre målvakt mellan stolparna vilket såklart är ett plus för det rekade spelet. Man ska dock inte bli rädda för hans räddningsprocent då  det bara är på 4 matcher.

Saknas ikväll gör Matt Cooke (forward), Jonas Brodin (back), Marco Scandella (forward) och Josh Harding (målvakt). Framförallt Brodin som saknas men inget som påverkar offensiven i sig.

minnesota_200x200                winnipeg_200x200

Winnipeg Jets har haft en helt okej säsong än så länge och ligger 2 poäng före Minnesota, dock med 2 matcher mer spelade. Men man har haft svårt att göra mål vilket varit deras problem hela säsongen egentligen. Dock så har dom tagit poäng genom att deras defensiv varit rätt så bra. Nu får ju dock Minnesota tillbaka en otroligt viktig spelare i deras offensiv och Winnipeg ställer målvakten Michael Hutchinson i målet som inte spelat särskilt mycket, 4 matcher, så det kan sluta illa ikväll.

Om vi ska vara ärliga så tycker jag inte att Winnipeg har ett såpass bra lag att man ska vara på slutspelsplats, som man just nu har, då det finns lag under som har betydligt bättre spelare och lag. Det kommer säkerligen visa sig ju längre säsongen lider. Tror till exempel att Chicago Blackhawks (besvikelse än så länge), Minnesota Wild och kanske Dallas Stars kommer gå förbi.

Saknas ikväll gör Anthony Peluso (forward). Inget jätteavbräck dock.


Summa summarum så tror jag att ett hemmastarkt Minnesota har bra chans att göra 3 mål. Värt att komma ihåg är ju att om det blir 2-2 och Minnesota avgör på övertid eller straffar så går spelet in också då det är moneyline. Lagets bästa spelare och kapten, Zach Parise är åter tillbaka efter missat 5 matcher, stort plus. Winnipeg aningen överskattade och ganska dåliga på bortaplan egentligen. Minnesota har flera bra spelare som kan avgöra matchen. Jag lägger en insats lite över medel här.  Jobba!

/ L’orso