Inatt åker Toronto till Minnesota för att spela sin tredje match på fyra dagar och dessutom så spelade man igår borta mot Winnipeg. Jag räknar kallt med att det blir åka av i Minnesota för Toronto och kliver in lite tyngre här.

  • Match: Minnesota – Toronto
  • Speltips: Minnesota
  • Odds: 1.76 @ betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 4/12, 02.05

minnesota_200x200Minnesota tog äntligen en seger senast då man besegrade Chicago med 2-1 på bortaplan. Innan dess hade man tre raka förluster på hemmaplan så den här segern kom väldigt lägligt. Speciellt också med tanke på att Chicago är ett riktigt svårt lag att möta i United Center. Idag är man återigen på hemmais och då ska man vara favoriter utan tvekan. Man har även den här säsongen varit en maktfaktor i sin egen borg och hade innan de tre förlusterna åtta vinster på nio möjliga försök där enda plumpen var en förlust på övertid. Man är som sagt ett helt annat lag på hemmais och man kör full fart hela tiden och har en fantastisk hemmapublik som manar på dem hela tiden. Man är alltså riktigt starka hemma och bör enligt mig avfärda Toronto som är back-to-back. Jag har verkligen svårt att se Minnesota förlora fyra raka hemmamatcher för man är ett givet slutspelslag enligt mig. Och på hemma ska man bara vinna helt enkelt. Man har ett talangfullt lag kryddat med ett par äldre herrar och ni som sett Minnesota spela vet om att de är väldigt jobbiga ut att möta. Man ska vara skadefria och förväntar mig återigen Devan Dubnyk i kassen.

toronto_200x200Toronto spelade så sent som igår borta mot Winnipeg där man blev överkörda med hela 6-1. Man gör en okej match och håller jämnhög fart med dem under hela matchen, men misstagen i egen zon avgör helt klart. Släpper man in sex mål i NHL så beror det oftast på dåligt målvakts- eller försvarsspel och vi kan väl säga att det var en blandning av det igår. Garret Sparks höll nollan i sin NHL-debut i måndags, men det roliga tog slut igår. Reimer är fortfarande ett frågetecken så räknar med att vi får se Bernier mellan stolparna idag. På målvaktssidan har alltså Minnesota ett stort övertag. I grunden är man inte ett bra lag. Man öppnade säsongen svagt, men fick sedan lite form och vann några matcher. Nu verkar man dock vara tillbaka i träsket igen och med tanke på hur det såg ut igår så kommer man få det minst lika tufft idag. Wilds kommer gå på hårt och är revanschsugna efter tre raka hemmaförluster, något som Toronto kommer få lida av. Inbördes mellan dessa så är det också fördel Minnesota som vunnit fyra av de fem senaste matcherna lagen emellan. Toronto saknar Lupul, Robidas och Reimer.


Jag tror på en enkel seger för Minnesota här. Normalt sett gillar jag inte raka spel, men det här känns verkligen bra. Man är tyngre än Toronto på alla punkter och man ska vinna ikväll. Mitt spel blir alltså Minnesota att vinna under ordinarie tid till oddset 1.76 hos betsson. Insatsen landar på 8 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden