Minnesota är i bra form och ta under natten mot tisdag emot St Louis. En match som båda lagen självklart vill vinna, men jag sätter ändå hemmalaget i förarsätet. Blues vann säsongens första möte på hemmaplan.

  • Match: Minnesota – St Louis
  • Speltips: Minnesota ML
  • Odds: 1.83 @ Bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 2/4, 02.05 

Minnesotas form är riktigt bra. Laget gjorde under sommaren ett antal spektakulära värvningar, bland annat Ryan Suter och Zach Parise. Båda två har varit tunga pjäser och  är en stor anledning till att Minnesota återigen har blivit ett topplag. Man började säsongen helt okej. På hemmaplan vann man matcher, medans man på resande fot var mer än mänskliga. Ju längre säsongen gått desto starkare har dem blivit på alla punkter och nu har man också börjat vinna matcher på bortaplan också. Tittar man på deras lag så har man tre bra femmor som egentligen alla kan gå in och vara producerande femmor, men självklart har man ett par toppar i laget som måste nämnas. De två ovanstående namnen och Mikko Koivu är väl de namn som ska ”göra” det . Sedan har man även en Dany Heatley som är riktigt duktig, även om hans säsong varit lite halvtrög hittills. Kvalitén i laget är hög och det förvånar mig inte om man håller platsen som nummer ett Northwest Division och man har god chans att ta sig långt i kommande slutspel. Målvakten Nicklas Bäckström är en viktig post i laget och det är viktigt att han är på topp, men det är han allt som oftast. På hemmaplan är man otroligt starka och har vunnit 13 av 17 matcher denna säsong. Då bör man ha god chans att vinna ikväll också. Minnesota har trots allt tagit 8 poäng mer än Blues denna säsong och man är dessutom starka hemma. Bra odds på Wilds ikväll. En liten notis är också att vår svenske Jonas Brodin snittar näst mest istid i Minnesota.

Minnesota is 8-1 SU in its last 9 games
Minnesota is 8-1 SU in its last 9 games at home
Minnesota is 6-1 SU in its last 7 games when playing at home against St. Louis 

St Louis har inte varit sig lika denna säsong. Det defensiva har varit det stora problemet, något som coach Ken Hitchcook normalt sett brukar vara riktigt bra på. Hans taktiska förmåga är mycket hög och det förvånar mig faktiskt att man varit såpass dåliga som man varit. En anledning till detta är väl också att målvakterna Brian Elliott och Jaroslav Halak inte övertygat. Detta har gjort att man även tagit upp Jake Allen i truppen som även han har stått en hel del matcher. Både Halak och Elliott har även haft en del problem med skador vilket kanske gjort att man inte kommit in i den rätta rytmen heller. Formen har inte heller varit på topp och man har nu förlorat tre matcher i rad och på dessa bara gjort 4 mål. Något säger mig att att ett Blues som redan har dålig form kommer få det svårt mot ett formtoppat Minnesota. Halak är bekräftad för Blues och hans siffror på bortaplan denna säsong är inget som skrämmer, 86.0 i räddningsprocent.

St. Louis is 1-4 SU in its last 5 games
St. Louis is 3-6 SU in its last 9 games on the road
St. Louis is 1-6 SU in its last 7 games when playing on the road against Minnesota


Dålig form hos bortalaget som redan har haft det svårt borta mot Minnesota gör att jag kommer spela Minnesota ML med 6 units till oddset 1.83 hos bet365. Med den form man besitter så måste man bara spela på Wilds denna natt.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden