San Jose gjorde jobbet igår mot Winnipeg och idag mot Minnesota för ytterligare en match. Wilds bjuder alltid på bra motstånd i Xcel Energy Center och lär säkerligen bli en tuff nöt för Sharks denna afton. Känslan är dock att oddset känns lite för högt på ena laget.

  • Match: Minnesota – San Jose
  • Speltips: San Jose ML
  • Odds: 2.40 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 7/1, 02.05

minnesota_200x200Minnesota är som jag skrivit tidigare ett av mina favoritlag när det gäller att titta på matcher. Jag tycker man har ett ganska komplett lag där det finns det mesta. Man har en bra blandning mellan ung och gammal, taktiskt kunnande och på hemmaplan spelar man oftast med riktigt hög fart. De har tre bra femmor där alla kan producera, men deras toppar får väl ändå ses som Zach Parise och kapten Ryan Suter. Det låter lite som att det är världens bästa lag jag talar, men så är fallet självklart inte. Man har den här säsongen uppträtt lite mer ojämnt enligt mig. Speciellt nu i de sista matcherna. Senast fick man stryk med 7-1 borta mot Dallas. Innan det vann man med 3-1 mot Toronto hemma, men spelet klickade verkligen inte. Jag tycker det finns vissa frågetecken ibland. Man öppnade säsongen starkt och lagen hade som vanligt svårt att komma till avslut mot Minnesota. Det har man fortfarande delvis, men det känns inte som att det är samma gamla mur som det kanske var. Dessutom har inte heller målvakterna Darcy Kuemper och Nicklas Bäckström varit så bra som man varit tidigare heller. Idag möter man ett tufft motstånd, men ska vara rätta favoriter med tanke på att Sharks är back-to-back. Dock tycker jag inte att man ska vara så stora favoriter som man är, utan oddsen borde vara jämnare. Minnesota saknar Mikael Granlund och Keith Ballard.

san_jose_200x163San Jose spelade vi på med framgång igår. Man tog ledningen tidigt och hade kunnat göra både tvåan och trean innan första perioden var slut. Jets kvitterade dock i powerplay innan perioden var slut. Egentligen tycker jag inte det var något snack om vilka som skulle vinna. Segern satt visserligen långt inne då Sharks avgjorde med sitt 3-2 mål med endast fem sekunder kvar. Ibland är det bra att ha marginalerna på sin sida, men målet var faktiskt oerhört rättvist. Sharks är ett bra lag och kan med lite tur vara ett av de lag som går långt. Jag pratade igår om att man skulle försöka vara extra tighta defensivt med tanke på storförlusten i matchen innan. Det var man och jag förväntar mig en tät match ikväll också där man i första hand tänker på defensiven. Man har framåt rullat på ganska bra i anfallszon vilket gjort att man haft många powerplay och fortsätter man på samma sätt så lär man få sina chanser ikväll också. Minnesota boxplay har inte varit superbra på slutet så jag hoppas man kan utnyttja detta. Den här säsongen har man mötts två gånger. Båda lagen har vunnit varsin match och det på respektives hemmaplan. Idag tycker jag oddsen är lite för höga på Sharks i en match som borde vara jämnare än vad den visar. Jag tycker ML-oddset på Sharks är ganska bra betalt och helt klart värd en peng. Sharks saknar återigen Joe Thornton, Tyler Kennedy och Raffi Torres.


Som sagt så tycker jag att oddsen borde vara jämnare än vad dem är. Minneosta har visserligen vunnit de senaste matcherna hemma mot Sharks, men trender är till för att brytas och oddset lockar. Mitt spel blir alltså San Jose ML till oddset 2.40 hos bet365. Insatsen kommer den här gången landa på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden