Minnesota jagar viktiga poäng när man möter ett av Eastern Conference bästa lag Pittsburgh. Med tanke på att Pens är såpass vassa offensivt så vågar jag mig inte på en vinnare utan kommer istället köra på ett skottspel där den hederliga desperationen spelar in en del.

  • Match: Minnesota – Pittsburgh
  • Speltips: Minnesota flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.87 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 6/4, 02.05

Minnesota har ett bra utgångsläge att ta sig till slutspel. Man ligger etta i kampen om de två wildcard-platserna och har några poäng ner till övriga lag. Dock är man inte klara ännu och känslan är att dagens match kommer bli ett test och jag tror man kommer få behöva anfalla till stor del av matchen. Det är en av mina anledningar. Den andra är att man bör vara det mest desperata laget av de två på isen idag. Hemma kör man oftast på i sitt ganska sega tempo, men det är nästan alltid man själva som styr matcherna och tempot. Hemma är man som sagt väldigt starka och har varit det under hela säsongen. Man är stabila defensivt och släpper till väldigt lite chanser i Xcel Energy Center. Man har ikväll Ilya Bryzgalov i kassen som är en målvakt som haft en ganska underlig resa i NHL. Enligt mig själv är han otroligt dålig, även om han gjort det ganska okej i Minnesota. Känslan är dock att man är medvetna om att man måste försöka styra av skotten så gott det går då man inte kan släppa fram för många skott då det förmodligen skulle generera en förlust. Idag möter man ett av de starkaste offensivt i hela ligan och känslan är att man kommer vara extremt noga bakåt. Man har vunnit skotten i 24 av 37 hemmamatcher denna säsongen.

zach parise

Pittsburgh gick vi emot senast när de mötte Winnipeg, men tyvärr gick inte spelet hem då. Idag ska vi inkludera detta lag ännu en gång, men den här gången i ett skottspel. Min känsla till kvällen är att det kommer bli en tight match. Dels för att Pens måste slipa på sitt försvarsspel och dels för att Minnesota bör ha stor respekt för Pens offensiva spel. Att man är bra offensivt är dock inte en säkerhet för mycket skott framåt. Pens har haft problem de senaste matcherna och det känns som man gått ner i tempo. Man är oerhört loja i sitt spel och spelar verkligen med noll fantasi framåt. Det beror förmodligen på att man är klara på den placering man just nu har i sin division. En annan sak är att det är en femma som skapar lägen och det är deras topline med Stempniak-Crosby-Kunitz, resterande har inte alls samma offensiva roll. Den ryska superstjärnan Evgeni Malkin är fortfarande skadad och då är deras spel offensivt klart sämre. Mycket går genom honom och man får inte alls samma tryck framåt längre. Dessutom är man lite halvvilsna i egen zon under långa stunder. Idag är en perfekt match att försöka komma på bättre kant med sitt försvarsspel.


Känslan är att Wilds kommer föra matchen och Pens kommer gå på kontringar. Minnesota är mer desperata och jag tror matchen kommer vara jämn och så länge det är på det viset så måste Minnesota anfalla. Mitt spel blir Minnesota flest skott på mål till oddset 1.87. Spelet finner ni hos bwin och spelas med  6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden