Det är bara fyra matcher matcher under natten och jag ska nöja mig med att titta på en av dem. Oddset har stigit under dagen på hemmalaget Minnesota, något som jag tänker utnyttja och hoppas att de fortsätter sin fina vinsttrend.

  • Match: Minnesota – Phoenix
  • Speltips: Minnesota ML
  • Odds: 1.71 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 28/3, 02.05

Minnesota är ett av NHLs hetaste lag för tillfället. Tillskotten av Zach Parise och Ryan Suter har verkligen satt positiva spår och just nu jagar man också Vancouver om divisionssegern. De ligger på andra- respektive tredjeplats i interna poängligan och har båda varit en stor tillgång för laget. I början av säsongen hade man en femma med Mikko Koivu-Dany Heatley-Zach Parise vilket gjorde att det också var den enda femman som producerade, nästan iallafall. Nu har man splittat på dessa och satt Heatley i tredjefemman och fått lite mer bredd, vilket har gett resultat. Man har också flyttat in Matt Cullen på centerpostion igen efter att han startat säsongen trögt som ytterforward. Just nu har man en riktigt bra femma och två femmor efter dem som är riktigt bra med många underskattade spelare. Formen är som sagt Minnesotas styrka för tillfället. Man är uppe i sex raka segrar och ångar på mot ett slutspel i ett hockeytokigt Minnesota. Det där med hockeytokiga fans smittar allt som oftast av sig också. På hemmaplan denna säsong har man vunnit 11 av 15 matcher så att man är starka hemma är det inget snack om. Ett form- och bortasvagt Phoenix lär få problem ikväll. Nicklas Bäckström är bekräftad i kassen.

Phoenix form är tvärtemot vad Minnesotas är. Man har förlorat sex raka matcher och på dessa bara gjort fem mål trots en hel del målchanser. Det defensiva var under början av säsongen riktigt dåligt och man släppte in en hel del mål. Nu har man fått lite mer ordning på det, men istället så är det offensiven som kärvar för tillfället. I kassen så är Jason LaBarbera bekräftad att starta matchen då förstemålvakten Mike Smith fortfarande går skadad. LaBarbera har gjort det ganska bra, men samtidigt så har man inte vunnit många matcher med honom i målet. Jag hoppas inte man vänder sin trend ikväll och det tror jag verkligen inte man klarar av heller. Två gånger har man mötts denna säsong och man har vunnit varsitt möte. Tittar man på Phoenix bortastatistik så är den inte speciellt rolig att kolla på, endast i 3 av 14 matcher har man fått åka hem med full pott i. Phoenix har svårt att att göra mål för tillfället och på bortaplan har man gjort näst minst mål av alla lag. Det blir tufft även ikväll.


Hemmafördelen och formen är det som väger tyngst här. Sedan har Minnesota en stbailitet som Phoenix aldrig haft denna säsong därför spelar jag Minnesota ML till oddset 1.71 hos Pinnacle med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden