Inatt är det dags för ett hett möte mellan två duktiga lag som har bra spelare offensivt sett. Minnesota står som värd när ett av ligans skickligaste lag i offensiv zon kommer besök. Jag pratar förstås om Islanders som vi så många gånger sett den här säsongen hur bra man är i anfallszon.

  • Match: Minnesota – NY Islanders
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 2.20 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 10/12, 02.05

minnesota_200x200Minnesota är ett av ligans bästa hemmalag och man har i vissa stunder även den här säsongen visat att man kommer kunna vara med och utmana i toppen. Offensivt sett på hemmaplan är man riktigt bra. Man skapar mängder av målchanser och har många spelare som är individuellt skickliga vilket innebär att många också kan göra målen. Som sagt så trycker man det mesta på mål och tycker man kan se viss panik hos motståndarlagen då det snurras friskt i motståndarnas försvarszon. Mikael Granlund har tagit det där klivet som han inte tog under förra säsongen och blivit en av Minnesotas viktigaste spelare offensivt sett. Poängskörden kanske inte varit som man förväntat sig, men det syns att han växer in i det mer och mer. Offensivt sett är jag inte orolig för Minnesota med tanke på att man har kapaciteten att göra ett par baljor. Det som är mest oroande är att man är ett av ligans bästa lag bakåt. Däremot så har man haft större problem på sista tiden och det är därför jag också kommer att välja detta spel just idag. Normalt sett så lägger jag inte ett överspel när Wilds spelar på hemmaplan då man är bra bakåt, men på sista tiden har det inte stämt för varken försvar eller målvakter. Man har haft lite stolpe ut och det känns svårt att vända på det när man möter ett av ligans klart vassaste lag framåt. Idag kommer Nicklas Bäckström få chansen från start. En målvakt som varit skadebenägen senaste säsongerna och inte fått den utveckling han borde ha fått. Han har inte stått många matcher hittills denna säsong och kanske kan vara lite ”rostig”. På slutet har han dock gjort det helt okej. Dock tveksamt att sätta in honom idag tycker jag. Å andra sidan har inte Kuemper övertygat på sistone. Att man släppt in mycket mål kan också bero lite på att Ryan Suter är otillgänglig och har varit i flera matcher. Han är en kugge som drar ett stort lass framförallt bakåt.

islanders_200x200Islanders är ett av ligans skickligaste lag framåt. Jag vet inte hur många gånger jag skrivit det, men det är lika bra att nämna det ännu en gång. Man har tre femmor som alla kan producera framåt. Det spelar nästan ingen roll vilka som är på isen utan deras tre första går alla in för att göra mål. John Tavares och Kyle Okposo är väl de två spelare som glänser mest offensivt, men man har också mängder med andra som kliver in när det behövs. Man har gjort över tre mål per match i snitt och även släppt in nästan tre mål i snitt. Det ger ett ganska högt målsnitt. Nu har man dessutom lite skadeproblem på backsidan då Johnny Boychuk, Travis Hamonic och Lubomir Visnovsky saknas. Den förstnämnda är viktig både framåt och bakåt så där går det kanske lite jämnt ut. Hamonic är stabil bakåt, men ingen som bidrar speciellt mycket offensiv t vilket bör innebära ett avbräck i det defensiva med tanke på att han normalt sett drar ett ganska tungt lass. Visnovsky är ett frågetecken inför kvällen och skulle han vara tillbaka så det ett plus för det offensiva spelet, medans han i egen zon ibland kan vara lite vilsen. Det är tufft att spela i Minnesota, men med tanke på att man nästan alltid stänker in minst två mål framåt så bör detta spel ha hyfsat bra chans att sitta då Minnesota är rätta favoriter som bör göra några mål på Islanders denna afton. De ligger inte i samma division och möts därför inte så ofta vilket gör att historiken är relativt betydelselös, men båda mötena förra säsongen slutade över dagens lina.


Det är två offensivt glada lag som möts. Minnesota är alltid farliga på hemmaisen, samtidigt som att deras defensiv inte fungerat som den ska på slutet. Isles är alltid bra framåt och hotar varje lag dem möter. Jag tror vi kan få se en målglad match vilket vi också ska testa i oddsväg. Mitt spel blir alltså över 5.5 mål till oddset 2.20 hos bet365. Insatsen landar en bit över den låga pengen, 4 units in.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden