Minneosta kan vara ett nytt topplag i Western. Man har mycket talang i truppen och nu också en vass första kedja. Motståndarna Nashville har startat med två raka förluster och siktar nu på att ta sin första vinst.

  • Match: Minnesota – Nashville
  • Speltips: Minnesota ML
  • Odds: 1.80 @ Pinnacle
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 23/1, 02.05

Minnesota har startat riktigt övertygande och man har tagit två säkra segrar. Iallafall spelmässigt. Första matchen vanns med 4-2 mot Colorado och där såg spelet redan bra ut för att vara första matchen. Dessutom med en del nya spelare i truppen. Segern var kassaskåpssäker och man var även riktigt farliga i powerplay. Under söndagen tog man den andra raka segern och det var mot Dallas med 1-0. En match där man mötte Christopher Nihlstorp i Stars-målet som var helt fenomenal och räddade Dallas. Sedan ska vi inte klaga på Josh Hardings målvaktsspel heller. I vilket fall spelade man riktigt bra och visar nu att man bör kunna utmana Vancouver om divisionstiteln. Zach Parise avgjorde senast och det var också hans första mål i Wilds tröja. Man spelade riktigt bra bakåt och Dallas bjöds inte på speciellt många bra chanser. Spelar man på samma vis som man har öppnat de två första matcherna så ska man slå ett uddlöst Nashville. Niklas Bäckström förväntas vara tillbaka mellan stolparna.

Nashville förlorade återigen och har fått en tung start med två raka förluster, men efter straffar så man har fortfarande skrapat ihop 2 poäng. Nu suktar man givetvis efter sin första seger, men tror även här att de får det tufft. Man ska också åka till Minnesota och spela och det är inte på bortaplan Nashville spelar som bäst. Man var förra året ett av seriens absolut bästa hemmalag, men betydligt mänskligare på bortaplan. Som jag skrev i reken igår har man tappat fem spelare som mer eller mindre var viktiga i 0lika roller, men inte ersatt dem tillräckligt. Tyngsta tappet får Ryan Suter stå för. Nu har anfallsspelet sett aningen trubbigt ut första matcherna och gårdagen var inget undantag. St Louis var bättre hela matchen igenom, och lyckades tillslut vinna efter straffar. Något man var klart värda om man tittar på spelet. Nashville klarade sig enbart för att Blues tog för många onödiga utvisningar, hela fem stycken fler än Preds. Man gjorde även två av målen i numerärt överläge, vilket visar att där är man bra. Pekka Rinne var oerhört bra igår och räddade Preds från en förlust i full tid. Jämför detta med Jaroslav Halak i Blues som blev utbytt efter tre insläppta, varav två av dem såg relativt billiga ut. Nashville spelade alltså för mindre än 24 timmar sedan och förra året var man 5-6 i back-to-back matcher, alltså sex förluster på elva möjliga försök. Pekka Rinne stod igår, kanske får nye Chris Mason göra debut här. Plus för oss om de vilar Rinne, men det ska inte spela någon roll.

Till den här säsongen ser laget klart svagare ut och dessutom möter man ett bra lag på bortaplan. Håller man sig någorlunda på banan så vinner Wild detta. Nashville får det tufft här och jag höjer faktiskt insatsen till 7 units idag och spelar Minnesota inklusive OT/SO till 1.81 på Pinnacle.

Twtter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden