• Minnesota kommer från en bra genomförd match senast hemma mot Chicago och söker idag revasnch från den förlusten. Laget som kommer på besök är det nya succélaget Nashville Predators med Peter Laviolette i spetsen.

  • Match: Minnesota – Nashville
  • Speltips: Minnesota ML
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 10/1, 20.05

minnesota_200x200Minnesota möter idag Nashville i en lunchmatch på hemmaplan. Wilds mötte senast Chicago där man fick stryk med 4-2 efter att man gjort en riktigt bra match, trots att man som sagt förlorade. Man vann faktiskt skotten helt överlägset och segern för Chicago var något orättvis, men det är målen på tavlan som räknas och där var Chicago bra mycket mer effektiva än hemmalaget. Idag tror jag man tar revansch, trots att man möter ett av ligans formstarkaste lag. Wilds är ett bra lag och någongång måste det även vända, speciellt när man faktiskt spelar såpass bra som man gör under vissa stunder. Den kapaciten har man verkligen. Positivt för laget är även att lagets stora stjärna Zach Parise är tillbaka i laget efter att ha missat ett antal matcher pågrund av personliga skäl. Även Nate Prosser är förmofligen tillbaka i laget. Man är som starkast på hemmaplan och där är man alltid det spelförande laget. Får man bara koll på Nashville offensiv så ska man ha goda chanser till vinst här. Jag gillar att Minnesota är underdogs på hemmaplan för det är inte ofta det händer och när det väl gör det så hugger iallafall jag. Minnesota saknar Mikael Granlund, Marco Scandella, Keith Ballard och Darcy Kuemper. Niklas Bäckström vaktar kassen.

nashville_200x116Nashville har gått som en raket den här säsongen. Formen är riktigt bra och man har fyra segrar på de fem senaste matcherna. Senast slog man dit Dallas på övertid och det är en styrka att vinna även fast inte spelet stämmer till hundra procent. Dallas målvakt Lehtonen släppte ett par enkla puckar förbi sig och hjälpte Preds till segern en aning. Som vanligt när man möter Minnesota borta så blir det en av de tuffaste bortamatcherna på hela säsongen. Man möter ett skridskostarkt hemmalag som skjuter på det mesta och publiken är en av de mest högljudda i ligan när de är på topp. Nashville är också ligans bästa hemmalag och har tagit merparten av sina segrar där. Borta är man fortfarande bra, men har bara en vinstprocent på 52,3% på bortaplan. Jämför det med hemmaplan där man ligger på 84,2%. Man är vassa på båda ställena såklart med tanke på formen man har, men det är en tydlig skillnad på antal vinster och statisiken ljuger inte. På pappret är det två jämna lag och jag tycker inte att Minnesota ska vara underdogs på hemmaplan mot Nashville. Preds saknar James Neal, Ryan Ellis och Eric Nystrom. Ingen målvakt är bekräftad ännu.


Jag tycker det är fel att Minnesota är underdogs på sin egen hemmaplan. Även fast man saknar några gubbar så är man ett mycket kompetent lag. Senast spelade man ut Chicago, men hade inga marginaler på sin sida. Mitt spel idag blir alltså Minnesota ML till oddset 1.95 hos bet365. Insatsen landar på medelnivån och 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden