Minnesota tar under natten mot måndag emot det unga talangfyllda laget från Edmonton. Minnesota är starka på hemmaplan, men Oilers spelar väldigt ojämnt. Tar Minnesota ytterliggare en hemmaseger?

  • Match: Minnesota – Edmonton
  • Speltips: Minnesota ML
  • Odds: 1.72 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 4/3, 02.05

Minnesota ångar på. Man gör det inte övertygande, men man har ett stabilt spel och släpper in få mål. Deras lag består av en femma som är riktigt bra och allt som oftast tillbringar tiden i anfallszon. Dany Hetley-Mikko Koivu-Zach Parise är riktigt bra och har spelat ihop ett tag. Nu på slutet har man dock flyttat runt lite för att få igång övriga spelare offensivt. Till exempel så lär Heatley få spela med unge talangen Mikael Granlund ikväll igen. Bakåt är man riktigt stabila. Jonas Brodin har varit en av Minnesota bästa backar sedan han kom till NHL och gått in i första backpar tillsammans med storstjärnan Ryan Suter. Minnesota är som två helt olika lag på hemma- och bortaplan. Hemma spelar man med ett grymt självförtroende och fansen verkar ha fått en liten nytänding inför denna säsong med tanke på de spektakulära värvningar man gjorde. Där har man vunnit 7 av 10 matcher och bara förlorat två matcher i full tid. Borta spelar man betydligt försiktigare och har inte alls haft samma flyt. Man lever mycket på sin starka defensiv. Tittar man på inbördes matcher mellan Minnesota och Edmonton så har Oilers extremt svårt mot just Minnesota. Minnesota har vunnit 11 av de 13 senaste matcherna och på hemmaplan har man vunnit 18 av 19 senaste matcherna mot Edmonton.

Edmonton är talangfulla, men verkar ha svårt att komma till och producera framåt. Man har många offensivt bra spelare på pappret, men det är många små forwards och tyngden räcker inte alltid till. Nu har man dessutom ett par skador i truppen och framförallt så saknar man till natten Taylor Hall. Det är ett extremt tungt avbräck när man åker till hemmastarka Minnesota. Bakåt är man bra och spelar jämnt med de flesta, men faller oftast på för få mål framåt. Devan Dubnyk har varit riktigt bra i Oilers kasse och han är en stor anledning till att deras defensiv har varit så bra med tanke på att man släpper till nästan mest skott mot eget mål. Som sagt, Taylor Hall är ett riktigt tungt avbräck och Edmonton kommer få kämpa för sina poäng ikväll.

Hemmafördelen och historiken talar starkt för Minnesota ikväll. Jag spelar Minnesota ML hos Pinnacle till oddset 1.72 med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden