Inatt har vi inget större utbud och mesta delen är också betydelselösa matcher. Den enda matchen som egentligen gäller någonting viktigt är matchen mellan Minnesota och Edmonton. Hemmalaget har allt i egna händer och kan ikväll säkra en slutspelsplats. Jag kommer att spela två olika spel.

  • Match: Minnesota – Edmonton 
  • Speltips: Minnesota över 2.5 mål
  • Odds: 1.68 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 27/4, 02.05

Minnesota kan vid en vinst ikväll säkra en slutspelsplats och därmed släcka Columbus drömmar om att ta sig till finrummet. Att Minnesota ska ta sig till slutspel är självklart om man tittar på det lag man har. Formen är lite upp och ner i Wilds, men inatt ska man allt kunna ta sig i kragen. Hemma är man starka även om man aldrig krossar lag, utan oftast vinner man med ett eller två mål. Man har en stabilitet i försvarsspelet som få lag i ligan har. Jonas Brodin har gått in och varit en av lagets bästa spelare. Hans snitt i istid är han överlägsen tvåa i laget med efter den assisterande kaptenen Ryan Suter. Visst, laget har inte haft den bästa säsongen offensivt, men man har vunnit mycket på att spela av matcher vilket man är otroligt duktiga på. Målvakten Nicklas Bäckström har även han varit en stor del i Minnesotas framgånger. Ikväll har man all motivation man kan få och jag tror nog spelarna skulle gilla att säkra platsen inför hemmafansen. Vid en vinst går man även om Detroit och därmed har man allt i egna händer man vill slippa Chicago i första rundan eller inte, vilket känns som en självklarhet. Mot Hawks åker man ut och mot Anaheim tror jag att man går vidare. Tittar man inbördes mellan lagen så har Minnesota vunnit tre raka möten denna säsong, relativt enkelt också. Det roligaste är ändå historiken mellan lagen de sista åren (läs nedan). Minnesota saknar Michael Rupp, Dany Heatley och har ett litet frågetecken för Jason Pominville.

 

Minnesota is 4-8 SU in its last 12 games
Minnesota is 13-2 SU in its last 15 games when playing Edmonton
Minnesota is 19-1 SU in its last 20 games when playing at home against Edmonton

Edmonton har gått på semester för längesen. Laget har sett otroligt lojt ut och frågan är om de inte är tillsagda att förlora med tanke på kommande draft då de säkerligen ledningen vill ha ett så högt val som möjligt. Jag tror dock inte detta, men det kan säkert ha varit i tankarna. I vilket fall så har man ett ungt lag och dessa herrar har inte alls sett ut att bry sig på slutet, vilket även märkts på resultaten. Man har förlorat 9 av de 10 senaste matcherna och vinsten kom mot ett uselt Colorado. Att man ska rå på ett supertaggat Minnesota har jag svårt att tro. Oilers har gjort det helt okej bakåt denna säsong, men man har fallit på en tunn offensiv. Detta trots att man har ytterst talangfullt lag med många skickliga offensiva lirare. Det verkar dock som att många av dem behöver något år till på sig för att växa in för att bli etablerade och riktigt duktiga NHL-spelare. Ikväll kommer man också att ställa Nikolai Khabibulin i kassen. En målvakt som haft oerhört dålig form under sina sista matcher. Edmontons form är usel och man ska verkligen inte ha något att säga till om ikväll. Förhoppningsvis släpper man även in minst tre mål. Oilers saknar Ryan Nugent-Hopkins, Ryan Whitney, Andy Sutton, Ales Hemsky och Lennart Petrell.


Jag tycker Minnesota har goda chanser att göra tre mål inatt. Att laget ska vinna tror jag verkligen, men oddset är högre på team total än ML och därför kommer jag också välja Minnesota över 2.5 mål. Oddset är dryga 1.68 och finner ni hos Pinnacle. Spelas som vanligt med 6 units. Jag kommer även testa ett sidospel i matchen, Minnesota att vinna med exakt två mål till oddset 5.25 hos bet365. Detta spelas med en unit. Minnesota drar sällan ifrån i sina matcher och Edmonton är också hyfsade defensivt och jag tycker chansen är hyfsat stor att de ska vinna med exakt två mål. Alla tre möten denna säsong har Wilds vunnit med exakt två mål.

Minnesota över 2.5 mål (1.68) – 6 units
Minnesota att vinna med exakt två mål (5.25) – 1 unit

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden