Minnesota letar lite efter och idag har man chansen att hitta den när Detroit kommer på besök. Bortalaget däremot har två raka vinster, men klarar man av att vinna ännu en match? Det är ett starkt hemmalag som står på andra sidan.

  • Match: Minnesota – Detroit
  • Speltips: Minnesota ML
  • Odds: 1.74 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/3, 19.05

Minnesota har trots lite uteblivna poäng gjort det helt okej, men man ska kunna kräva mer av ett såpass skickligt lag. Tittar man på deras lag så har man definitivt ett lag som ska gå till slutspel. Just nu innehar man den första wild card-platsen och den tror jag också man behåller. Man har en svår division där Blues, Hawks och Avs spelar i så självklart är det svårt att nå en direktplats. Tillskottet av Matt Moulson från Buffalo tror jag i slutsändan kommer bli riktigt bra. Han har öppnat bra och kommer in mer och mer i deras spel. På hemmaplan är man ett av ligans klart bästa lag. Det var man redan förra säsongen. Man har vunnit 23 av 35 hemmamatcher och det är klart bättre än vad man är på bortaplan. Den här matchen är säsongens första möte mot Detroit och den tycker jag bara man ska vinna. Man är nästintill skadefria och då är man starka. Man saknar sina målvakter, men reserven Darcy Kuemper har varit otroligt bra så jag ser inget större minus där.

St. Louis Blues v Minnesota Wild

Detroit spelade vi emot senast när de tog emot Pittsburgh på hemmaplan. En väldigt konstig match som man tillslut vann med 5-4 i sudden efter ett avgörande med endast 0.4 sekunder kvar av övertiden. Anledningen till att vi spelade emot Detroit senast var deras skadeläge. Pittsburgh ägde verkligen matchen, men Jimmy Howard var grym. Detroit var helt okej, men den här matchen hade de verkligen turen och studsen på sin sida. Tre av deras mål styrs in via Pittsburgh-spelares ben och avgörande kom med mindre än en sekund kvar. Man var absolut inte förtjänta av att vinna, men ibland har man den där turen som behövs. Idag tror jag att det kommer ett bakslag. Man har återigen väldiga problem på skadefronten och till kvällens match kan man återigen sakna uppemot nio ordinarie spelare. Man har spelat länge utan många av dessa och jag tror inte det går i längden. Idag möter man ett starkt hemmalag och jag tror att Detroit får plussa på i förlustkolumnen. Man kan inte ha samma medstuds som man hade sist ännu en gång. Har man det så är det bara att gratulera till två poäng.


Detroit är oerhört skadedrabbat och vann hela matchen senast på ren och skär tur. Minnesota är starka hemma och bör ha en överkomlig uppgift ikväll. Mitt spel ikväll blir alltså Minnesota ML till oddset 1.74 hos bet365. Insatsen blir strax över medel, 6 units in och förmodligen lite fler tillbaka.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden