Julen börjar närma sig och inatt har vi en riktigt bra match på schemat. Minnesota tar emot serieledarna från Dallas och jagar ännu en seger. Dallas har varit jämna och bra hela säsongen, men en bortamatch mot Wilds är verkligen ingen lätt match.

  • Match: Minnesota – Dallas
  • Speltips: Minnesota över 2.5 mål
  • Odds: 1.75 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/12, 02.05

minnesota_200x200Minnesota fortsätter att spela stabil ishockey och det är väl egentligen bara spelet på bortaplan som ännu inte varit på samma höga nivå som man spelar på hemmaplan. Senast var man ganska tillbakatryckta av Nashville och fick tillslut se sig besegrade med 3-2. Idag är det nästsista matchen innan det lilla juluppehållet och känslan är väl att man vill avsluta med två segrar. Dagens match kommer bli tuff utan tvekan, men samtidigt är det som sagt på hemmaisen man är riktigt starka. Jag brukar allt som oftast reka Minnesota när de spelar på hemmaplan när man får ett klart godkänt odds. Man är stabila bakåt i grunden, men möter idag ett av ligans bästa offensiva lag. Därför vågar jag inte lita på att man vinner matchen tillslut, men oddset på att man ska göra minst tre mål är bara snäppet sämre ändå och eftersom jag tror att man kommer behöva göra minst tre mål för att vinna så känns det här spelet mycket bättre. Man har förlorat båda matcherna mot Dallas den här säsongen med uddamålet så lite revanschlust bör man också ha. Hemma har man vunnit 12 av 16 matcher hittills, vilket är ett bevis på att man återigen är tunga att möta där. Man har inga skador att rapportera och ingen målvakt är bekräftad ännu. Tycker inte det spelar så stor roll då både Dubnyk och Kuemper varit bra den här säsongen.

dallas_200x200Dallas är väl kanske det lag som imponerat mest den här säsongen tillsammans med Washington. Det är många som tror på Dallas och det med all rätt också. Jag gör dock inte det och förklaringen är den att man kan bli lite svajiga bakåt ibland. Man har kanske den bästa femman i världen just nu och det ska man ha, men i ett slutspel krävs det väldigt mycket. Man har inte den där slutspelsrutinen i truppen och dessutom kommer man behöva vara extra tighta bakåt för att nå hela vägen. Tycker inte heller att Lehtonen eller Niemi är några säkra kort för att lyckas heller. Dock kommer man förmodligen ta hem Western Conference om man fortsätter på samma spår. Man har bevisat att man kan spela lika bra hemma som borta, men dagens match tror jag blir väldigt tuff. Man möter som sagt ett av ligans bästa hemmalag och kanske längtar man också till lite julledighet. Inte för att jag tror det spelar så stor roll, men ska man vinna idag så behöver man förmodligen göra minst 3-4 mål. Det kan man säkert göra, men känslan är att Minnesota är rätta favoriter här. Man har inga nämnvärda skador och ingen målvakt har bekräftats i skrivande stund.


Jag tycker Minnesota är fina favoriter här och det är sällan man får ett så fint odds när de spelar hemma. Varnar dock för Dallas offensiv och sätter därför istället Minnesota över 2.5 mål till oddset 1.75 hos betsson. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden