Både Minnesota och Dallas öppnade med segrar igår och offensiven var lysande hos båda lagen. Jaromir Jagr i Dallas stod för 4 poäng i sin debut och superkedjan i Minnesota stod för två mål i powerplay.  Nu möts två lag som är kända för att vara ganska målsnåla och bra bakåt, men är det så fortfarande?

  • Match: Minnesota – Dallas
  • Speltips: Över 5.0 (Inkl. OT/SO)
  • Odds: 1.77 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21/1, 02.05

Minnesotas superkedja med Dany Heatley-Mikko Koivu-Zach Parise var ett ständigt hot i Colorados zon i premiären igår natt. Man var inne på två mål framåt och det verkar som att de redan har hittat kemin. Den som dock fick mest beröm var unge Mikael Granlund som nästan gjorde allt rätt. Han styrde spelet i sin femma och visade att han verkligen blir att  räkna med iår och noterades också för ett premiärmål. Som sagt, offensiven har blivit mycket bättre i Minnesota sen de fick Ryan Suter och Zach Parise. Att man sedan fått med Mikael Granlund på köpet kan bara ses som positivt. Minnesotas problem denna säsongen kommer vara i deras egna zon. Man har en relativt offensivt lagd backbesättning och flera av dem har en del brister defensivt. Man väljer även att starta andremålvakten Josh Harding idag. Behöver inte alls vara ett sämre väl än Nicklas Bäckström, men han är ändå i normala fall bänkad till förmån för just Bäckström.

Dallas vann även dem en målrik match där nyförvärvet och veteranen Jaromir Jagr var inblandad i alla fyra målen i matchen, som man vann med 4-3 mot Phoenix. Att man vann ska man tacka deras målvakt Kari Lehtonen för. Man släppte alldeles för många klara lägen och det kan man inte bjuda Minnesota på som har riktigt bra forwards. Som tur är så har Dallas förstärkt sin offensiv litegrann mot förra året enligt mig. Visst, Jagr och Ray Whitney är två oldies, men förbannat bra sådanna. Ray Whitney är en njutning att se på med hans teknik. Ikväll väljer man precis som Minnesota att starta med sin andremålvakt och det är ingen mindre än svensken Christopher Nihlstorp som har imponerat stort borta i AHL under hösten. Det är inte mer än rätt att han får visa vad han går för. Men det blir en tuff uppgift mot ett hemmastarkt och offensivt Minnesota.

Båda lagen visade prov på fin offensiv hockey igår. Dallas släppte till många klara lägen och det får man inte göra igen om man ska ha nån chans på två poäng. Dallas är också ganska effektiva framåt och väljer sina lägen rätt. Det visade man igår och man gjorde det även förra säsongen. Över 5.0 på betsson ger 1.77 vilket är mycket högre än resterande bolag och det hugger vi på direkt. Jag tror båda lagen minst gör 2 mål var och då har vi som sämst pengarna tillbaka.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden