Minnesota kommer från en stark 1-0 seger senast mot Toronto där man visar styrka genom att hålla nollan intakt. Idag tar man emot ett formtoppat Colorado där man siktar på att göra en bättre insats rakt igenom än vad man gjorde sist. Colorado har två raka segrar, men idag tror jag man får det tufft.

  • Match: Minnesota – Colorado
  • Speltips: Minnesota
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 6/12, 02.05

minnesota_200x200Minnesota tog som sagt en stark seger då man slog Toronto hemma med 1-0 senast. Den spelmässiga insatsen är väl inget man tar med sig till den här matchen, men nollan var intakt ännu en gång av målvakten Devan Dubnyk som fortsätter att visa fin form och höll sin fjärde nolla för säsongen. Idag räknar jag att man spelar bättre än vad man gjorde sist och med tanke på att man är ett av ligans bästa hemmalag så bör det inte vara några problem. Innan förra vinsten hade man tre raka förluster hemma, men innan det hade man spelat hem 17 av 18 möjliga poäng i sin borg. Jag är övertygad att man vill visa upp sitt fina offensiva spel igen för hemmapubliken som man normalt sett har och då tycker jag att man har bra chans trots att Colorado gått väldigt bra senaste matcherna. Minnesota är fulltaliga på sakdefronten och räknar med att Dubnyk vaktar kassen ännu en gång. Det som kan hindra honom är om hans fru ska föda, men annars står han. Det som också är positivt för det här spelet är att man haft det väldigt lätt mot Colorado senaste åren. Det negativa är väl att målformen framåt inte riktigt funnits där den senaste tiden, men trender är också till för att brytas.

colorado_200x163Colorado gjorde det riktig bra senast när man stängde ner Rangers på bortaplan och vann med 2-1. Jag tycker dock Rangers såg ovanligt loja ut och energin fanns verkligen inte där ochdet är klart Colorado vann lite på Rangers misstag, även om man inte ska ta ifrån dem insatsen. Idag tror jag dock det blir tuffare. Man har alltid haft det tufft borta i Minnesota och känner jag också hemmalaget rätt så lär det bli full fart framåt från första början. Just Wilds gjorde ju en halvdålig match sist så räknar med förbättring från deras sida och det kommer förmodligen Avs få sota för. Colorado har vunnit sina senaste matcher på ett bra försvarsspel samtidigt som man haft en förstakedja som producerat. Oftast räcker det väldigt långt, men någon gång ska det också fallera. Innan de två raka segrarna man har nu så hade man en sväng där man släppte ganska mycket mål så ligger väl i luften att proppen ska gå ur snart igen för jag tycker faktiskt inte att man är ett så bra lag. Jag tror det kommer bli en tight match där Minnesota kommer gå segrande ur striden för att man är mer stabila bakåt helt enkelt. Det lär inte bli någon storseger, men någonstans 3-1 eller 3-2 gissar jag på. Ingen målvakt är bekräftad ännu, men räknar med att Varlamov får chansen.


Minneosta är riktigt starka på hemmaplan och kommer göra det jobbigt för Colorado idag. Jag tycker det luktar lite ”genomklappning” för Colorado snart. Mitt spel blir alltså Minnesota att vinna under ordinarie tid till oddset 2.00 hos bet365. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden