Nattens sista spel från min egen sida blir ett skottspel från matchen mellan Minnesota och gästande Arizona. Det är två lag i små kriser även om hemmalaget äntligen lyckades ta två poäng igen senast efter en lång tid med ganska få poäng. Jag vågar inte lita på att man vinner igen, men jag vågar lita på att man återigen ser lite desperata ut, vilket i sin tur kan resultera i en hel del chanser.

  • Match: Minnesota – Arizona
  • Speltips: Över 57.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18/1, 03.05

minnesota_200x200Minnesota har haft det väldigt tungt ett tag på slutet och det har inte blivit många poäng. Senast hoppade man dock upp igen på ett vinnande spår när man bortaslog Buffalo med hela 7-0. En seger som imponerar både resultat- och spelmässigt. Sedan ska man väl också komma ihåg att just Buffalo är ett av ligans klart sämsta lag och att den segern inte heller var särskilt oväntad. Idag tar man nya tag mot ett lag som genomgår en liten kris. Jag kan fortfarande inte heller lita på att Wilds har hittat sitt rätta spel igen, utan jag tror fortfarande att man är lite vilsna och halvt desperata. Just det sistnämnda borde man vara då man har halkat ganska långt ner under slutspelsstrecket. Med det laget man har så ska man ta sig dit. Man har på pappret ett riktigt vasst lag såväl defensivt som man har offensivt. Den stora skillnaden mot förra säsongen är att man släppt till lite fler chanser och framförallt att målvakterna inte hållit måttet. Framåt är man riktigt bra och är ett av de lag som klarar av att vara i anfallszon länge och skapar genom det och väldigt mycket målchanser. Nu på slutet har man faktiskt spelat ganska bra, trots att poängen inte trillat in. Chanser har man skapat i mängder och nu på slutet har man slängt in väldigt mycket puckar i desperation. Gör man det idag med så ska man klara av att komma upp till åtminstone 35 skott. Det är jag övertygad om. Nu är man dessutom på hemmaplan och där är det alltid full sula som gäller.

arizona_coyotes_200x200Arizona är även dem ett lag som genomgår någon form av kris. Man har tre raka förluster och parkerar på näst sista platsen i Western Conference. Det är lite av ett ombyggnadsår för Arizona. Man har ingen större kapacitet framåt och bakåt offrar man sig inte heller speciellt mycket. Kanske beror det på att säsongen är som den är och att man kommer tillhöra bottenskiktet under hela säsongen förmodligen. Coyotes största problem är spelet i egen zon. Man släpper till väldigt mycket chanser, såväl hemma som på resande fot. Idag möter man ett av de skottgladaste lagen och jag har svårt att tro att Arizona håller Minnesota under 35 skott. Lyckas Minnesota att skjuta så pass många skott som minst så behöver Arizona bara skjuta 23 skott för att man ska klara linan. Det är verkligen inte för mycket begärt. Jag räknar med att Minnesota styr matchen, oavsett om dem leder eller ligger under, vilket gör att skotten där kommer att trilla in med jämna mellanrum. Arizona kommer få sina chanser, även om dem inte blir lika många som hemmalagets. Man kanske ska tillägga också att Minnesotas spel bakåt inte heller har imponerat på slutet. När de möttes för en dryg månad sedan i Arizona så slutade skotten 35-30 till Minnesotas fördel. Idag har vi en ganska låg lina och det kommer i alla fall jag att hugga på.


Minnesota skjuter alltid mycket och bör klara av minst 35 skott mot ett lag som Arizona. Bortalaget lär få sina chanser dem med tanke på Minnesotas form och jag tror på detta spel. Mitt spel denna natt blir alltså över 57.5 skott till oddset 1.85. Spelet finner ni hos bwin och insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden