Här tar ett Milan som misslyckades med att vinna senast borta mot Carpi trots att flera chanser fanns. Nu möter man ett annat dålig lag men på hemmaplan och jag tycker man borde ha väldigt goda chanser att ta 3 poäng här vilket verkligen behövs. Verona går riktigt dåligt denna säsong, mycket tack vare skador på nyckelspelare. Nu har man fått tillbaka Luca Toni men han är inte i någon monsterform direkt, men avstängningar i laget stör här. Milan ska bara vinna här!

  • Milan – Verona
  • Spel: Milan -1.0, -1.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Milan fick bara 0-0 borta mot Carpi senast när de allra flesta trodde man var på gång. man bör väl dock inte lita på Milan som har ett ganska mediokert lag ändå om man jämför med topplagen, men visst skulle man vunnit senast. Och ja om man skulle vunnit senast så ska man onekligen vinna hemma mot Verona som ligger där i botten med Carpi. Sen tycker jag att Milan ändå spelar bättre på hemmaplan och man kan göra riktigt bra matcher som vi såg hemma mot Sampdoria där man vann med 4-1. Kan man vinna mot Sampdoria med så mycket ska man absolut kunna vinna mot Verona med minst 2 bollar. Det är det minsta man kan kräva av Milan ändå.

Nu får man vara utan vänsterbacken Luca Antonelli som är den nyaste på skadelistan, där vi haft ett flertal spelare en längre tid så inget som stör direkt. Men man har väl hyfsade reserver att ersätta Antonelli med så inte allt för orolig där. Annars så är det typ samma elva som startat senaste matcherna som får chansen här. Och jämför man den startelvan med Veronas så är det klasskillnad.

logo-milan    verona

Verona har en extremt dålig form med 4 raka förluster och 0 vinster denna säsong efter 15 omgångar, såklart löjligt dåligt. Så inte så konstigt att man ligger tvärsist i tabellen och det finns egentligen inga ljusglimtar att ta sig över strecket. Man bytte ju även tränare för lite mer än 1 vecka sen och då till en sämre än den förra, i mina ögon, och det lär väl dessutom ta lite tid innan hans spelsystem börjar sätta sig i laget. Men just nu är det mesta spikrakt neråt i klubben. Det enda positiva är väl att man spelar helt utan press, för den ligger helt klart på Milan i denna match men nä det ska inte gå ändå ifall allt bara är normalt denna dag. Man har helt enkelt ingen kvalité i truppen för att kunna hota och jag ser Verona som ett hyfsat topplag i Serie B för tillfället. Och förlusterna på sistone har kommit mot bland annat Frosinone, Empoli och Bologna för att nämna några och jag ser alla som klart sämre än Milan i nuläget.

När man dessutom har en avstängd mittfältare som heter Emil Hallfredsson och en avstängd målvakt vid namn Rafael så är det ju genast väldigt tungt. Sen även skador på Romulo, Jacopo Sala och Michelangelo Albertazzi, och där saknas såklart ordinarie mittfältaren Sala mest.

————————————————————————————————————————————————————

Milan har tagit 16 av 24 poäng på hemmaplan där man är bra. Man har inga jätteavbräck till denna match. man kommer vara det spelförande laget och jag tror man är hungrigare dessutom. Verona ligger absolut sist med endast 6 poäng, 9 poäng upp till rätt sida strecket. man har två avstängningar som helt klart är avbräck för laget, även skador som stör. Usel form för tillfället och inte ens en skadefri Luca Toni ska kunna hjälpa laget i denna match. Jag spelar Milan -1.25 asian handicap till oddset 1.85, halva insatsen tillbaka vid seger med 1 mål. Och insatsen hamnar på strax över medel. Jobba Milan!

/ L’orso