Uppehållet har enbart visat sig vara positivt för Milan som idag tar emot Sassuolo på San Siro. Visserligen har man 3 spelare avstängda men man har dock fått tillbaka 3 spelare och jag tror det är mer positivt än negativt i och med det. Sassuolo har efter en bra period spelat 3 raka matcher utan vinst. Milans form är helt tvärtom och på uppåtgående. Jag har mitt spel klart i alla fall, häng med!

  • Milan – Sassuolo
  • Spel: Milan Över 1.5 Mål
  • Odds: 1.72 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Milan har börjat hitta rätt med Pippo Inzaghi som tränare för i början såg det minst sagt darrigt ut, främst defensivt där försvarsspelet såg sjukt dåligt ut. Men senaste tiden har man spelat bra försvarsspel och förtjänat sina poäng man tagit. Och på hemmaplan har man varit bra senaste matcherna, framförallt mot Napoli där man vann med 2-0. Sedan gick man och tog poäng borta mot Roma och gjorde en riktigt bra kämpainsats. Sedan kom uppehållet där man spelat en träningsmatch mot Real Madrid (som radat upp vinster på löpande band och man vann med 4-2, visserligen en träningsmatch men måste varit ganska skönt trots det.

Nu saknar man Nigel De Jong, Philippe Mexes och Pablo Armero som alla är avstängda och det är väl mest De Jong som saknas av dom. Men man får dock tillbaka Adil Rami, Ignazio Abate och Mattia De Sciglio vilket är spelare som direkt konkurrerar om en startplats i backlinjen. Så allt som allt så är det nog lite mer positivt än negativt. Lägg även till att man blivit av med Fernando Torres som inte tillförde mycket, samt att man fått in Alessio Cerci som troligen kommer tillföra en hel del i omställningsspelet. Och han ska få några minuter är det sagts och bara vetskapen om det höjer nog hela Milan tror jag. Konkurrensen blir hårdare vilket medför i att man måste kämpa hårdare för att behålla sin plats. Vill man nå Champions League så är detta en match man bör vinna. Speciellt på hemmaplan. Och man har ju flera spelare offensivt som har riktigt bra form framförallt Menez. Ska bli intressant att se hur många minuter Cerci får, skulle man behöva offensiv kraft lär han komma in tidigare.

milan_200x200     sassuolo_200x200

Sassuolo har haft en väldigt bra period nu i höst, men man avslutade med 3 raka matcher utan vinst och 5 mål insläppta på dom matcherna. Varav 2 av matcherna var på bortaplan där man släppte in 2 mål i båda matcherna. Och ja man är alltså en aning sämre på bortaplan och man släpper in fler mål på resande fot. Det har väl mycket med att göra att man är ett rätt offensivt lag som inte få i ordning på försvarsspelet lika mycket när man spelar borta, då hemmalagen är mer offensivare.

Till denna match stryker vi den ordinarie högerbacken Sime Vrsaljko som inte är med på grund av bortfall inom familjen vilket är ett klart avbräck både offensivt och defensivt. Sedan stryker vi Manfredini, Taider och Pegolo, dock inga större avbräck dom tre sistnämnda.

Förra säsongen släppte man in 2 mål på San Siro och jag tror det finns stor risk för det denna säsong också, framförallt då Milan känns bra mycket hetare än Sassuolo för närvarande och man har flera bra offensiva spelare med bra form. och jag tror helt enkelt att man släpper in minst 2 mål mot Milan på San Siro.


Milan har spelat mer och mer stabilt efter en darrig inledning där försvarsspelet såg minst sagt dåligt ut. Uppehållet har man tagit på bästa sätt och även vunnit mot real Madrid som säkert gett dom mer självförtroende. Sedan är Alessio Cercis närvaro bara plus i kanten. På hemmaplan har man dessutom varit riktigt bra senaste matcherna. Sassuolo har inte lika bra form som man hade för några matcher sen. Samma möte ifjol slutade 2-1 till Milan och man saknar högerbacken Vrsaöljko idag. Sassuolo dessutom sämre borta än hemma. Milan att göra minst 2 mål för 1.72 tar jag direkt. En insats en bit över medel. Jobba!

/ L’orso