Den här helgen sparkar även den italienska ligan igång, där man smyger in med två matcher under lördagen för att sedan avsluta kalaset med en massa kvällsmatcher på söndag. Den rödsvarta delen av Milano, som länge var med i titelracet förra säsongen, har tappat några nyckelspelare och kommer inte vara i närheten av något liknande i år. Tror nog att man kan få problem redan i premiären mot nykomlingarna i form av klassiska Sampdoria. Den här spelvarianten känns relativt sund.

  • Match: Milan – Sampdoria
  • Spel: Sampdoria +1,5
  • Odds: 1,65 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 18.00

Spelet innebär alltså att Sampdoria kliver in i matchen med en ledning på 1,5 boll, vilket innebär att man vinner på spelet så länge hemmalaget (Milan) inte tar hem matchen med minst 2 mål.

Kanske ska man inte underskatta Milan helt och ge laget en chans, trots allt, men en stor del av mitt spel här bygger kring de oroligheterna som har präglat laget under sommarens transferfönster. Det här är ett ”nytt Milan” som ska ta form och det kommer troligtvis ta sin tid.

Den ålderstigna truppen har rensats och ett antal trotjänare har lämnat, bl.a. Nesta och Seedorf. Utöver det så har de två absoluta nyckelspelarna i form av Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva lämnat för storsatsande Paris SG, där den förstnämnde dominerade anfallsspelet med 28 mål (ligaspelet räknat) och ett flertal framspelningar därtill. Nu i dagarna blev det även klart att den kreative Cassano har hoppat över till Milano-rivalen Inter i utbyte mot Pazzini, ett minus enligt mig då jag inte riktigt ser hur han ska kunna ta över varken Zlatans eller Cassanos roll.

Coach Allegri har ett tufft tredje år och jobb framför sig. Det ryktas om att han hotade med att avgå när ledningen ville värva en spelare han inte önskade sig och supportrarna har vänt sig mot densamma. Utöver diverse försäljningar så får man även klara sig utan Abate och Mexes i backlinjen samt Pato i anfallet.

Sampdorias sejour i Serie B blev kortvarig trots en trög inledning på fjolåret och här har nykomlingarna allt att vinna, och jag ser det här som ett perfekt tillfälle att möta ett pressat Milan. I synnerhet när man antagligen kliver in med ambitionen att spela en ”italiensk bortamatch” mot ett lag med många frågetecken. Man har gjort några smarta värvningar som jag tror kan bli gynnsamma inför fortsättningen. Bortalaget kommer till San Siro med en skadefri trupp bortsett från Nicola Pozzi som inte är tillgänglig pga avstängning.

Jag kommer spela en liten insats (1/10 units) på Sampdoria att få med sig en poäng hem till Genua (3 ggr @ Nordicbet) men mitt främsta fokus ligger alltså på bortalaget att starta matchen med ett +1,5 handikapp, vilket återigen innebär att en Sampdoria-seger, ett oavgjort resultat eller en uddamålsförlust är lika med vinst. Spelet hittar ni under fliken ”fler asian handicap”.

/Puyol