Det gick mindre bra senast men vi tar nya tag idag med en stormatch från Italien. Zlatans Milan tar emot Roma.

  • Match: Milan – Roma
  • Tips: x2 (Dubbelchans)
  • Odds: 2,00 @ Unibet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 18/12 20.45

Analys:

Milan har sett ruskigt starka ut i ligan och leder också tabellen hela 6 poäng före Juventus. Formen är det inga fel på heller då laget har 6 vinster på de senaste 7 matcherna i ligan. Den enda förlusten hittills på hemmaplan har kommit mot Juventus och det är också mot de starkare lagen som Milan brukar få problem. Förutom Juventus har Milan också tappat poäng mot bl.a. Sampdoria och Lazio. Zlatan är i toppform, det är det ingen tvekan om, men Milan saknar en hel del spelare till den här matchen som kan bli betydelsefullt. Flamini, Thiago Silva, Pato och Inzaghi saknas till den här matchen. Dessutom blev Zambrotta och Gattuso skadade senast och kommer inte heller att vara med mot Roma, det är ett tungt avbräck för de röd-svarta. Hemmaplan kommer betyda en del och kommer säkert hjälpa Milan till poäng här, men med tanke på skadorna så är oddset aningen högt. Milan går en tuff match till mötes här och det kommer krävas att dom spelar på topp om dom vill vinna.

Roma befinner sig strax efter topplagen och behöver alla poäng dom kan få. De blandar och ger i sina insatser men kan i sina bästa stunder slå alla lag i ligan. Formen har varit lite sisådär på slutet men nu när avancemanget i Champions League är avklarat kan Roma nu koncentrera sig på ligan igen. Jag tror också att tränare Ranieri såg matchen då Juventus slog Milan och har sina idéer klara för sig. Kan han få allt att stämma för spelarna är det inte omöjligt att Roma kan knipa en vinst här också. Vucinic har gått skadad av och till den här säsongen och Roma har haft lite problem på målvaktssidan, annars ser det bra ut spelarmässigt. Framåt finns spelare som Borriello, Menez, Totti och även Adriano.

2 ggr pengarna på x2 känns väldigt högt och det spelar jag gärna i såna här matcher. Kan Roma hålla sig undan från domarens röda kort så har dom stora chanser här. Till sist så kan det vara intressant att veta att Milan bara vunnit 1 match av lagens 10 senaste möten mot varandra. Jag tror att trenden kan hålla i sig även här.

Lycka till!

//Josef