Kvällsmatch i Serie A och det är Milan mot Parma som gäller, två klubbar som det går oerhört dåligt för just nu där ingenting verkar stämma. Men med nyförvärv kanske klubbarna kan vända trenden en aning. En svår match att tippa tycker jag då jag inte litar på Milan alls även om dom såklart ska va favoriter på hemmaplan, samtidigt som Parma köpt 2 offensiva spelare under januarifönstret som får starta ikväll. Så jag tycker mitt spel känns både roligt och troligt. Häng på!

  • Milan – Parma
  • Spel: Parma gör mål före 79:00
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 3/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Milan har nu 3 raka förluster i ligan och man måste börja leverera för det har inte sett så speciellt bra ut varken i resultatraden eller i spelet. Och nu i veckan har man slutfört värvningen av Mattia Destro som för det mesta satt på bänken i Roma men som absolut har kvalitéer när det stämmer. Han går direkt in i startelvan vilket kan behövas. Sedan har man även värvat vänsterbacken Salvatore Bocchetti från Spartak Moskva och även han startar ikväll. I övrigt så har man Keisuke Honda tillbaka från landslagsuppdrag som troligen startar ikväll också.

Men utöver att man får dessa herrar så har man en hel drös med spelare borta ikväll och det är Montolivo, De Jong, Abate, De Sciglio, El Shaarawy, Bonaventura, Zapata, Armero och Bonera. Lägg även till att Philippe Mexes är avstängd och är inte heller med efter sin ”rear naked choke” på Mauri senast. Det är helt klart att många av dom spelarna kommer saknas trots att man nu värvat 2 spelare  som går direkt in i startelvan. Fast å andra sidan kanske det är just nytt folk Milan behöver just nu som inte varit med om den här negativa spiralen och enbart kommer in med nytt hopp och en positiv känsla.

Dessa lag möttes i premiären och då vann Milan en väldigt underhållande match med 4-5 på bortaplan, liknande siffror ser vi nog inte ikväll men det kan nog bli en del mål med tur. Senaste 5 mötena lagen emellan har varit målrika och där båda lagen gjort mål, och jag tror inte Milan håller nollan ikväll.

milan_200x200     parma_200x200

Parma har under 1 veckas tid förlorat hemma mot nästjumbon Cesena på hemmaplan med 1-2 och sedan i cupen mot Juventus med 0-1 och innan dess blev det alltså torsk mot Sampdoria hemma med 0-2. Och man ligger 10 poäng upp till ”säker” mark vilket kommer bli väldigt svårt, men man ska inte räkna bort dom. Efter kvällens match kan det skilja 7 poäng då man ju har 1 match till godo på de övriga lagen där nere, och sen kan det rulla på med ny energi.

Det kommer dock bli tufft då man inte är speciellt bra på bortaplan, man är helt enkelt sämst i ligan med endast 7 mål på 9 matcher. Men nu möter man ett Milan där försvarsspelet inte varit jättestabilt under säsongen och som saknar Mexes som sett ganska stabil ut ett tag nu, hör o häpnad. Fast å andra sidan borde ju Milan vara supertaggade på att göra en bra insats när det gått så dåligt.

Jag tror Parma har en hyfsat bra chans att göra mål och då lär man göra det innan klockan hunnit bli 79:00, med det sagt kan man förlora ändå men Milan har ju varit sämre på hemmaplan än någonsin känns det som. Ikväll så saknar Parma spelare som Biabiany, Mendes,, Coda, Belfodil, Acquah och Jourqera. sedan har ju Antonio Cassano lämnat klubben. Men man startar med båda sina offensiva nyförvärv som man gjort under januarifönstret och dom heter Silvestre Varela och Cristian Rodriguez. Två spelare som säkerligen kommer göra stor nytta i offensiven.


Milan har ganska dålig form där man visat upp ett uselt spel, upp till bevis nu ifall man ska nå någon europa-plats. Många spelare borta ikväll inklusive 6 defensiva spelare vilket säkerligen kommer påverka laget. Men man möter ju ett Parma som är otroligt dåliga just nu så man borde ju vinna denna match i alla fall? Parma har värvat in 2 bra offensiva spelare och bör således får energi i anfallsspelet som verkligen behövs då man haft så svårt att producera framåt. Nu möter man ett decimerat Milan ur form och kan mycket väl få in minst 1 balja i alla fall. Jag spelar Parma att göra mål före 79:00 till oddset 2.00. Lägger en insats som är under medel här. Jobbbbaaaa!

/ L’orso