Då beger vi oss till Milano och match mellan rödsvarta Milan och rosaklädda Palermo. Det kommer nog inte bli nån rolig historia det här, vad jag tror. Milan kommer ha mycket boll och Palermo kommer säkerligen ligga på kontringar. Och jag har hittat ett intressant spel här.

  • Milan – Palermo
  • Spel: Milan vinner och håller nollan
  • Odds: 2.50 @ bet365
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Milan har visat sig vara svårslagna i inledningen av Serie A, men man måste börja ta lite 3 poängare för att hålla CL-drömmen vid liv. Och när man möter Palermo hemma på San Siro så ska man såklart vinna och jag tror man kommer göra det relativt bekvämt. För Palermo har ett högst mediokert lag i mina ögon så Milan kommer nog få hålla i boll och rulla runt en hel del vilket pass det rekade spelet. Framåt så har man kvalité nog för att göra 2-3 mål. Men efter att ha sett Milans första halvlek senast mot Cagliari så lär man ha tränat på försvarsspelet lite extra denna vecka kanske, för det såg inte lovande ut alls. Med mer skärpa och lite otur kunde Cagliari faktiskt gjort fler än 1 mål. Och kanske såg Inzaghi det redan då, för när man kom ut i andra halvlek så var det tråkstämpel deluxe på hela matchen och Milan kände sig nöjda med 1-1, vilket inte är Milans signum direkt. Men inför denna match så kommer det inte bli lika mycket försvarsspel men det gäller att vara fokuserad när det väl kommer kontringar emot dom och Inzaghi lär ha nött in det i skallen på gubbarna.

Milan kommer till spel utan Sulley Muntari som är avstängd efter ha dragit på sig ett gult senast mot Cagliari. Michael Essien lär förmodligen ta hans plats eller kanske Marco van Ginkel. En som inte heller kommer starta är Giacomo Bonaventura då han fick en smäll senast, finns dock på bänken. Och Andrea Poli kommer åter in där igen. Tillbaka mellan stolparna lär även Diego Lopez vara som i mina ögon är en bättre målvakt så det är bara ett plus. Han är reaktionssnabb och det kan vara bra att ha i åtanke då det kan gå fort när Palermo får chansen. Förövrigt är även Jeremy Menez tillbaka på topp istället för Fernando Torres och där får Palermo se upp för han är kvick och springer på det mesta vilket kan trötta ut Palermo en aning mot slutet.

Trolig elva (4-3-3):
Lopez
Abate-Alex-Zapata-De Sciglio
Poli-De Jong-Essien
Honda-Menez-El Shaarawy

milan_200x200        palermo_200x200

Palermo då?Ja som jag sade här ovanför så tycker jag att det är ett högst mediokert lag, speciellt på pappret. Och borta mot Milan på San Siro ska man såklart inte ha någon chans som jag ser det i alla fall. Och man kommer i första hand fokusera på försvarsspelet som varit ganska dåligt, 17 insläppta på 9 matcher håller såklart inte i längden. Om vi snackar offensiv så är det bara 4 lag som gjort mindre mål framåt. man har alltså gjort 9 mål på 9 matcher vilket också är lite för dåligt ifall man ska vinna matcher, visst 1-0 funkar ju men då gäller det att ha en defensiv som funkar och det har man sannerligen inte. Man är förövrigt ligans sämsta bortalag, eller ja näst sämst, endast målskillnad räddar dom från att vara sämre än Cesena. Man kommer till denna bortafajt med 2 raka bortaförluster där man inte lyckats göra något mål. På de senaste 5 matcherna har man gjort mål i 2 av dom och det var mot bottenkollegorna Cesena och Chievo som är snäppet sämre än Palermo, så det var liksom nödvändigt.

Historiskt sett har Palermo haft ganska svårt på San Siro då dom 14 senaste matcherna där slutat med 12 förluster och 2 vinster.  Såklart sånt spelar in. Det som dock kan glädja de rosa från Sicilien är att dom har fullt manskap att tillgå, vad nu det hjälper när man inte har speciellt bra spelare hehe. Man kommer spela en formation som är 3-5-2, men som mer kommer likna en 5-3-2 med försöka att ta vara på kontringar och misstag av Milan.

Trolig elva (3-5-2):
Sorrentino
Munoz-Gonzalez-Andelkovic
Pisano-Bolzoni-Maresca-Barreto-Lazaar
Vazquez-Dybala


Sammanfattningsvis så kan vi ju säga som så att Milan kommer föra spelet vilket göra att Palermo mestadels kommer få inrikta sig på försvarsspel. Diego Lopez är troligtvis tillbaka mellan stolparna vilket är ett plus i mina ögon. Palermo brukar ha det svårt mot Milan på san Siro och lägg där till att man är seriens näst sämsta bortalag än så länge. Och 9 mål framåt på 9 matcher är inget som skrämmer. Så när man får ett odds på 2.50 på att Milan säkrar en seger och hålla nollan, tycker jag man ska ta den chansen alla dar i veckan. Ska vi säga 2-0?

Sidospel:
Stephan El Shaarawy målskytt – 2.55 @ Betsson 1/10 Units
Resultatet 2-0 – 7.50 @ Unibet 0,5/10 Units

/ L’orso