Stormatch i Italien på söndagskvällen när Milan tar emot Napoli. Här tror jag vi får se en sprudlande underhållning när båda lagen har sin styrka i offensiven och där man även redan levererat. Det råder dock tveksamheter kring försvarsspelet hos båda lagen även om det såklart är bra. Milan är utvilat men har en avstängning på en mittback och Napoli har kommit igång nu på allvar, men kanske har lite trötta ben på grund av Europa League-match nu i torsdags. Många målchanser att vänta!

  • Milan – Napoli
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.825 @ bet365
  • Insats: 6.5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Milan kommer från en förlust borta mot Genoa med 1-0 där man gjorde en dålig match. Första halvlek var maximal otur och det förstörde sedan matchen i övrigt. Först ett turligt mål insläppt där det blev en styrning på frispark och målvakten chanslös, sedan et rött kort på det innan halvtidsvila. Sen gör man en okej andra halvlek men har inte kraft nog att komma in i matchen. På hemmaplan brukar det vara andra bullar, som mot Empoli och Palermo där man gjorde 2 respektive 3 mål men släppte samtidigt in 1 respektive 2 mål. Man är betydligt offensivare på hemmaplan och mot ett Napoli vars defensiv inte är den allra bästa kan det nog bli 1 eller 2 mål här.

För till skillnad från Napoli så är man utvilat, dvs ingen match i Europa. Sen vill man såklart göra en mycket bättre match än senast, där ju Carlos Bacca fick börja på bänk. Nu kommer han definitivt starta, målfarlig som han är. Men vi kan stryka mittbacken Alessio Romagnoli som är avstängd här. In kommer en mittback som spelade i Serie B förra säsongen och som har en viss talang men knappast någon jättebra spelare i nuläget. Så jag ser det som ett avbräck att Romagnoli inte finns med.

logo-milan    napoli

Napoli hade en halvseg start där defensiven inte var jättebra och där offensiven inte stämde helt. Nu har man dock kommit igång rejält och offensiven ser riktigt bra ut, precis som jag trodde den skulle göra inför säsongen. Defensiven ser i och för sig också en aning bättre ut men det är helt klart så att det är ändå den del som man skulle behöva förstärka på. Fast så länge man levererar framåt så är det väl okej.

Man har många offensiva alternativ att välja bland. Som Gonzalo Higuain, Dries Mertens, Jose Callejon och Lorenzo Insigne för att nämna fyra. och samtliga har bra form och gör mål titt som tätt. I bortamatchen mot Legia (0-2) i torsdags där man vann komfortabelt så fick Higuain börja på bänken för att halvvilas, men fick sedan komma in på slutet och hann stänka dit en balja. Men lär absolut starta nu mot Milan. Det ser bra ut offensivt sätt med andra ord. Tror inte man går mållösa härifrån och då ser överspelet bra ut.

—————————————————————————————————————————————————————

Milan är bra på hemmaplan och man spelar ganska offensivt där. Man har en bra offensiv med bra offensiv bänk ifall det skulle behövas. Man lär få en hel del chanser med tanke på motståndarnas tradiga försvar. defensivt så saknas mittbacken Romagnoli pga avstängning, avbräck. Napoli har en av ligans absolut bästa offensiv vilket vi även märkt på slutet där man spelat oerhört bra offensivt och även fått utdelning. Borta mot Milan så tror jag att det kommer finnas ytor för kontringar och där är man ju riktigt bra med sina snabba skickliga spelare. Men man måste se upp defensivt där Milan har bra målgörare. Jag tror på en öppen matchbild. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.825. Insatsen är strax över medel. Jobbba!

/ L’orso