Inget hetsigt derby den här gången, men jag fortsätter att spela italienskt den här söndagen. Napoli har fått en riktigt fin start på säsongen och reser nu norrut för spel mot Milan. San Siro har inte varit någon enkel spelplats för bortalaget, iallafall inte mot den här delen av staden, men den spontana känslan är väl att chanserna borde vara bättre nu. Synar 2,55 på napolitanarnas anfallsspel.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Serie A, Italien
  • Match: Milan – Napoli
  • Spel: Napoli över 1,5 mål
  • Odds: 2,55 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 22/9

Det rödsvarta Milano-laget lyckades spela sig till en Champions League-plats där Celtic slogs tillbaka i premiären, även om spelet i sig var långt ifrån övertygande. Dock något mer positiva tongångar nu om det var pressat innan efter en trevande ligastart som inte har gett mer än 4 poäng av 9 möjliga trots att spelschemat inte har varit särskilt tufft. Problematik med skador där man även tvingades skeppa iväg en kreativ Kevin Prince Boateng till Bundesliga strax innan transferfönstrets stängning.

Milan brottas fortfarande med en diger skadelista. Riccardo Montolivo, Stephan El Shaarawy, Kaká, Mattia De Sciglio, Daniele Bonera, Giampaolo Pazzini och Matias Silvestre är inte tillgängliga för spel.

las

Neapels stolthet har trummat igång på ett lysande sätt där nye Rafa Benitez har fått en lysande start hos sin nya arbetsgivare. Tidigt upp i serieledning med 3 raka segrar där man även besegrade fjolårets Champions League-finalist, Borussia Dortmund, i den första gruppspelsmatchen i veckan. Någon större saknad av Edison Cavani (Paris SG) syns inte till där Gonzalo Higuain känns som en minst lika vass lirare inne i boxen, en av i övrigt totalt 3 nyförvärv som har hämtats från Real Madrid.

Napoli har varken skador eller avstängningar att bekymra sig över.


Milans skadefyllda trupp har matchats hårt med ett kvalspel till Champions League inför och under ligaupptakten. Man har släppt in 2 (Verona), 1 (Cagliari) och åter 2 mål (Torino) i ligaspelet där man inte har agerat alltför säkert över 270 minuter mot PSV (dubbelmöte) samt Celtic, där det något turligt har stannat på ett baklängesmål. Ett ännu tuffare test nu. Napoli kan både föra spelet samt gå för omställningar och bemästra båda delarna nästintill lika väl. Inledningen har varit mer än lovande  där framförallt anfallsspelet har klickat med 3, 4, 2 och åter 2 mål framåt under de inledande tävlingsmatcherna.

Testar överspelet på bortalaget. Napoli att stå för 2 mål eller fler.

/Puyol