Serieledarna är återigen tillbaka på italiensk mark efter en CL-match i London tidigare under veckan. Här gästas man av Lecce, strax under nedflyttningsstrecket, som brukar ha väldigt svårt på San Siro och mot topplagen. Tror nog att det fortsätter på den inslagna vägen och hoppas att effektiviteten ska finnas där, då känns detta spel klart intressant.

  • Match: Milan-Lecce
  • Spel: Milan över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ Betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 15.00 11/3

Som bekant så hade Milan ett stort resultat med sig till London i mötet med Arsenal. Uppenbarligen ett resultat man litade alldeles för hårt på och man agerade alldeles för nonchalant, åtminstone i 45 minuter. Men man gjorde det man skulle, kvittera ut den där kvartsfinalsbiljetten, samtidigt så tror jag att man kommer vara ganska revanschsugna att återigen visa upp sig från sin bästa sida denna söndag.

Innan den matchen ska man komma ihåg att Milan, trots en del skador, fortfarande har ett slagkraftigt lag med en Zlatan Ibrahimovic i toppform. Samtidigt så har man fått igång en anfallspartner till honom då Robinho har blivit mycket mer effektiv i sitt spel.

Lecce har, efter en högst medioker inledning med ett väldigt virrigt försvarsspel, ryckt upp sig avsevärt mot slutet. Även om poängen har kommit mot lag som också befinner sig på den undre halvan av tabellen så är man obesegrat i 5 raka matcher. Siffrorna mot topplagen är dock inte lika lysande där man är poänglöst och även släpper in mycket mål.

Höstmötet båda lagen emellan var en fantastisk tillställning där Milan vände ett underläge på 3 bollar till vinst. På San Siro tror jag inte det ena laget får lika mycket att säga till om. Traditionellt sett så har Lecce även haft många tuffa stunder här, och det även mot den andra Milano-klubben, då man har 14 raka förluster (mot både Milan och Inter) med uppemot 40 insläppta mål.

Lecce har även dom problem med skador och avstängningar. Bäste målskytten David Di Michele, som hade kunnat bidra med lite mer tid i anfall, saknas pga avstängning. Även den irrationelle yttern Cuadrado saknas samt Grossmuller, Tomovic och Delvecchio. Kännbart för en inte alltför bred trupp.

Ett kreativt Milan ser riktigt bra ut framåt och jag tror på en komfortabel hemmaseger. Zlatan är en av herrarna som inte kommer gå mållösa av banan och man ska skapa tillräckligt för att kunna trycka in några kassar här.

/Puyol