Det stora slaget om Scudetton. Italiensk seriefinal på San Siro och ett tungt rivalmöte mellan två av Europas mest framgångsrika klubbar, historiskt sett. Med 14 omgångar kvar skiljer det bara en poäng mellan lagen och det kommer bli tight hela vägen, så jag tror inte det kommer avgöras just ikväll. Alla poäng blir dock viktiga och på tal om tight, så tror jag nog att det kan bli det här ikväll också. Bolagen har börjat sänka oddsen och spelalternativet känns givet.

*Match: Milan-Juventus
*Spel: Under 2,5 mål
*Odds: 1,74 @ Expekt 
*Units: 5/10
*Spelstopp: 20.45 25/2

Generellt sett så har vi lite väl tunga fördomar om att italiensk fotboll ska vara överdrivet försvarsinriktat. Jag tycker såklart inte att det är så, men just ikväll, hur man än vänder och vrider på det, så kan man bara konstatera att det här är två försvarsstarka lag som går upp mot varandra. Framförallt Juventus som endast har släppt in 14 mål i ligaspelet, vilket man såklart är bäst med. Tvåa i den listan? Milan, med 21 insläppta kassar.

Milan har dock, efter den lite tröga säsongsinledningen, visat upp ett riktigt fint och trevligt anfallsspel. Gästerna från Turin däremot har inte direkt charmat ihjäl oss, tycker fortfarande inte att man har hittat den där rätta anfallskombinationen, och man har levt mycket på ett fantastiskt försvarsspel som inte har sviktat ännu. Efter 23 omgångar är man faktiskt fortfarande obesegrade.

För Milans del, vad gäller det fina och trevliga anfallsspelet, så saknas ligans gigant denna lördagkväll då Zlatan Ibrahimovic fortfarande är avstängd. Så även den irrationelle mittfältspjäsen Kevin Prince Boateng. Där tappar man en stor dos individuell kreativitet och det lär man nog känna av. Visserligen så syntes det inte mot Cesena och Udinese (iallafall inte under sista kvarten).

För Juventus del så är den gamle storspelaren mellan stolparna, Gigi Buffon, samt Chiellini, Barzagli och Bonucci ur den framgångsrika backtrion, samtliga tillgängliga. Milano-laget återfår rutinerade Alessandro Nesta från skada i backlinjen.

Sedan så hjälper såklart statistik inte särskilt mycket när det ena laget väl vaskar fram en vass målchans, men samtidigt så är det en viss fingervisning på hur dessa lag har agerat i den pågående säsongens upplaga av Serie A. Ca ett insläppt mål varannan match, för Milans del på hemmaplan, och för Juventus dito på resande fot.

Dessa möten har bjudit på mål också. Dock så har alla möten inte varit av samma värde som denna då klubbarna inte direkt har haft sina mest framgångsrika år under de senaste säsongerna (bortsett från Milans ligaguld ifjol, såklart). Jag tror nog på en försiktig inledning där inget av lagen vill gå bort sig tidigt. Underspelet känns klart rimlig.

/Puyol