Milan tar emot Fiorentina och lär bli en ganska jämn match detta, där Fiorentina kanske har lite fördel av de två lagen. Mest för att man är skickligare och har ganska bra form ändå. Milan fär mycket upp och ner, dock så brukar man pressa på rätt bra på hemmaplan vilket jag tror man kommer göra även här. Och det är framförallt på hemmaplan som Milan skapar en del hörnor och förhoppningsvis kan man göra det denna kväll också.

  • Milan – Fiorentina
  • Spel: Milan -0.5 hörnor (asian handicap)
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Milan gjorde en ganska bra match borta mot Roma senast i ligan, framförallt i andra halvlek där man tog över och var det bättre laget. Man tog även med sig den halvleken in i första halvleken i cupmötet hemma mot Carpi där man var riktigt bra i kanske 30-40 min för att sen slå av på takten lite. Hemma mot Fiorentina kan man inte slå av på takten alls utan här gäller det att köra ända in i kaklet om ens det räcker det vill säga då Fiorentina kommer vilja vinna den här matchen. Dock så spelar Milan rätt bra på hemmaplan och man brukar skapa flera lägen, men sen har det kanske inte blivit så mycket mål men chanserna har absolut skapats och så lär det nog även bli här mot Fiorentina.

Man har ett bra skadeläge i truppen och inga jätteavbräck här utan man kan ställa upp med ett bra lag.

Ser vi till hörnor så har man spelat 9 hemmamatcher denna säsong och haft flest hörnor i 8 av dom matcherna, enda gången man hade mindre var hemma mot Atalanta där man gjorde en väldigt blek insats. Här har vi siffrorna på hemmamatcherna sett till hörnor:

Milan – Empoli 6-5
Milan – Palermo 7-3
Milan – Napoli 5-1
Milan – Sassuolo 7-2
Milan – Chievo 10-3
Milan – Atalanta 4-6
Milan – Sampdoria 4-2
Milan – Verona 9-7
Milan – Bologna 10-0

Räknar vi sen in cupmatcherna denna säsong så har man vunnit dom hörnmatcherna också med 7-0 hemma mot Perugia, 6-2 hemma mot Crotone och 9-4 hemma mot Carpi som är från i onsdags. Man är helt enkelt bra på skapa mer hörnor än motståndarna. Och kan mycket väl bli så att man kommer få jaga hela matchen också då jag tror Fiorentina kommer göra minst 1 mål.

logo-milan     fiorentina

Fiorentina kommer från en förlust hemma mot Lazio med 1-3 där det small till rejält på slutet med 3 mål. Visst kanske man förtjänade minst 1 poäng här men nu blev det inte så och istället så tror jag man kommer komma taggade till den här matchen istället och vilja vinna här. Tror dock på en jämn match där hemmafördelen är ett faktum. Men Fiorentina ska absolut ses med chans på 3 poäng för man är ett bra lag och har offensiva spelare som har form. Dock tycker jag som vanligt att defensiven inte är den starkaste även om man varit bättre denna säsong än vad man kanske trodde.

Nu har man kaptenen och mittbacken Gonzalo Rodriguez avstängd vilket är ett tungt avbräck, och jag tycker det ställer till det en del då man tappar en ledare i en av de svagaste lagdelarna. Kommer säkert se vilset ut stundtals. Sen har man defensive mittfältaren Milan Badelj borta också, som hade varit bra att ha med nu när Gonzalo är avstängd. Det kommer troligen se aningen virrigare ut defensivt vilket kan passa snabba spelare som Milan har längst fram så lägen kommer Milan att skapa.

Ser vill till hörnor så är man inget lag som skapar massvis med hörnor på bortaplan, brukar vara lite mer skillnad när man spelar hemma. Men borta så har man vunnit hörnkampen i 3 av lagets 9 bortamatcher. Och enda gången det runnit ifrån var borta mot Sampdoria, som å andra sidan brukar släppa till en del hörnor så kanske inte så konstigt. Den matchen var förövrigt Fiorentina totalt överlägsna också. Men hörnsiffrorna kommer här:

Torino – Fiorentina 4-2
Carpi – Fiorentina 4-3
Inter – Fiorentina 2-3
Napoli – Fiorentina 4-5
Verona – Fiorentina 5-2
Sampdoria – Fiorentina 1-8
Sassuolo – Fiorentina 7-4
Juventus – Fiorentina 3-1
Palermo – Fiorentina 4-3

Vi kan i alla fall se att det varit jämnare sett till antalet hörnor i Fiorentinas matchen kontra Milan hemmamatcher, där dom var ganska överlägsna i en hel del.

———————————————————————————————————————————————————–

Milan är bättre hemma än borta och man brukar skapa en hel del lägen på hemmaplan där man gärna går till anfall mer. Tycker att man gjort två rätt bra matcher nu i rad. Kommer bli en jämn sett till spelet men kanske att Fiorentina kommer vinna då dom känns farligare ändå. Man ligger ju trots att före i tabellen. Men avstängning på viktig mittback oroar defensiven hos bortalaget. Sen har Fiorentina förlorat hörnkampen i de 3 senaste mötena borta mot Milan, 10-3, 7-4 och 5-4. Summa summarum så tycker jag att vi får ett ganska så generöst odds vilket jag klipper direkt. Spelet är alltså Milan -0.5 hörnor till oddset 1.90. Insatsen är strax över medel. Jobba!

/ L’orso