Vi tar oss till San Siro där Milan ska spela mot Empoli och här ska det bara vara klasskillnad mellan lagen. Empoli förlorade premiären hemma mot Chievo med 1-3, men man var inte helt borta dock. Empoli är ju dessutom ett lag som jag tror kommer åka ur som jag skrev i ett säsongspel här på spelaspel. Milan spelade borta mot Fiorentina, och förlorade 2-0, i premiären och fick rött kort ganska tidigt och sen var matchen körd. Helt klart nya tag nu och på hemmaplan ska man bara vinna mot ett nedflyttningstippat Empoli.

  • Milan – Empoli
  • Spel: Milan -1 (asian)
  • Odds: 1.925 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Milan hade väl ingen kul premiär när man förlorade med 2-0 borta mot Fiorentina. Men matchen i sig var körd när Milan och mittbacken Rodrigo Ely drog på sig rött kort, strax därefter gjorde Fiorentina ett riktigt snyggt frisparksmål och Milan hade inte kraft nog att komma igen. Men nu är det ju helt andra förutsättningar. Man spelar hemma på San Siro och det kommer komma en hel del folk för att se de nya spelarna spela bland annat för man har en bra offensiv som jag tror kommer vara en nyckel när man ska spela mot lag som Empoli, som ju är nedflyttningstippat. Normalt sett ska man vinna den här matchen rätt bekvämt och det är precis vad jag tror man kommer göra också. Man är ett bättre lag än man var förra säsongen, samtidigt som motståndarna Empoli är ett klart sämre lag än förra säsongen.

Avstängd är mittbacken Rodrigo Ely men det är ju ingen superback direkt och tror inte det kommer få sådan stor påverkan alls. Annars är det Jeremy Menez och Philippe Mexes som saknas pga skada, men bredden är bättre den här säsongen, framförallt offensivt så Menez borde inte saknas så värst mycket. Nä man har ett bra lag i förstaelvan och vinner man inte den här matchen rätt bekvämt så ska man vara väldigt väldigt besvikna.

milan_200x200     empoli_200x200

Empoli är ett lag som både jag och många andra tror kommer åka ner till Serie B, mycket på grund av att man tappat sin tränare och sedan viktiga spelare på mittbacksplats och central mittfältsplats. Inga lätta positioner att bara fylla med samma kvalité bara sådär. Och klart att syntes direkt i premiären när man torskade hemma med 1-3 mot ett annat lag som nästan alltid är med i diskussionen om att åka ur, nämligen Chievo. Man är ett försvagat lag sen förra säsongen och de gamla spelarna i laget blir inte direkt yngre utan äldre och sämre.

Truppmässigt är det endast Vincent Laurini som saknas och det är väl inget direkt avbräck alls. Nä jag tror man får oerhört svårt att ta några poäng mot ett Milan som säkert vill ta 3 poäng i sin hemmapremiär, och som ju har ett mycket bättre lag med en offensiv spets som känns riktigt bra. Känslan säger mig en bekväm seger med 2-0/3-1 för Milan denna lördagskväll.

—————————————————————————————————————————————————————–

Milan har ett mycket bättre lag nu än ifjol och det kommer märkas den här säsongen då jag tror man kommer flera placeringar högre upp. Dessutom ny tränare i Sinisa Mihajlovic som gjorde ett mycket bra jobb med Sampdoria förra säsongen. Offensivt har man bra bredd där Carlos Bacca är stjärnan och på hemmaplan så tror jag man kommer vara svårslagna. Empoli är klart försämrat sen förra säsongen och man torskade i premiären mot ett annat bottentippat lag med 1-3 hemma, nu åker man till Milano och ska spela match. Klart högre nivå på lag man möter. Normalt sett skam an inte ha någon vidare chans och tycker oddset på kvällens spel känns riktigt bra. Jag spelar Milan -1 (asian handicap) till oddset 1.925. Pengarna tillbaka vid 1-0 och vinst vid 2-0 till exempel. Insatsen är strax över medel. Jobba!

/ L’orso